Ξάνθη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο Μέγα Εύμοιρο

Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει η Πυροσβεστική τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε μάλιστα σε τρία διαφορετικά μέτωπα, σε δύσβατη περιοχή στο Μέγα Εύμοιρο, στην Ξάνθη.

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες – αν και υπήρξαν αναφορές για σύνδεσή της με κεραυνούς λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή – και έγινε άμεσα αντιληπτή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Π.Υ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου πετζετέλ, ενώ σημείο κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι εναέριες ρίψεις νερού ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το έργο της κατάσβεσης ανέλαβαν τα πεζοπόρα τμήματα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως τα πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε σημείο που δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο με αποτέλεσμα να απαιτείται πεζοπορία τουλάχιστον μίας ώρας.

Λίγο μετά τις 22:00 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Στο άκουσμα της είδησης της πυρκαγιάς καθώς και της εκδήλωσης τριών διαφορετικών εστιών, ταυτόχρονα, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που έσπευσαν να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους ως προς την εκδοχή εκδήλωσης της φωτιάς από κεραυνό, κάνοντας λόγο για πιθανό εμπρησμό.