Δήμαρχος Στράτος Κοντός: «το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσο όλων των παρατάξεων δεν κάνει πολιτική»

Αδέσποτα,  Προσλήψεις, δημοτικό Ραδιόφωνο  και … το ανοιχτό Κολυμβητήριο του Φανουράκη… απασχόλησαν την συνεδρίαση του ΔΣ το βράδυ της Πέμπτης

 

Με δύο εκτός ημερησίας και 21 ημερήσιας διάταξης θέματα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Πέμπτης.

Με παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου απομπλέκονται οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης από την επίβλεψη του έργου αναφορικά με την συνεργασία του δήμου Ξάνθης μέσω της προγραμματικής σύμβασης με το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ στην Ξάνθη.

Στην συνέχεια μέσα στην γενική πολιτική του δήμου Ξάνθης για τα αδέσποτα, εγκρίθηκε η αποδοχή χρηματοδότησης  25.000 από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τροφή και φροντίδα των αδέσποτων.

Με απόφαση του Σώματος δόθηκε προτεραιότητα στην καθαριότητα των σχολείων και φυσικά την ενίσχυση της Πυροπροστασίας όπως παρά κάτω:  Αποφασίστηκαν δύο προκηρύξεις για προσλήψεις 12 ατόμων στην υπηρεσία καθαριότητας και 4 για την κάλυψη εποχικών αναγκών πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Οι προσλήψεις στην καθαριότητα θα είναι δίμηνες, ενώ στην πυροπροστασία  διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Και όσο για το beach volley του Φανουράκη η δημοτική αρχή δήλωσε κατ΄ αρχήν ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια που η θέσπιση της ήταν καθαρά θέμα αυτοπροβολής της προηγούμενης δημοτικής αρχής, βρωμίζοντας την κεντρική πλατεία και καλό θα είναι πριν την υλοποίηση αυτής της “φιέστας” ιδέας  Τσεπελη – Φανουράκη, να ρωτηθούν και οι Ξανθιώτες.

Το «ανοιχτο» κολυμβητήριο του Φανουράκη.

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ» γιατρός Β. Παπαδόπουλος, όπως δείχνει η όλη του πολιτική στάση του, είναι αποφασισμένος να ξεδοντιάσει την προηγούμενη διοίκηση, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες Τσέπελη – Φανουράκη που έριξαν μία δεκαετία πίσω την πόλη. Ο Β. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο περίφημο ανοιχτό κολυμβητήριο που εξήγγειλε ο Φανουράκης όταν ήταν διοίκηση με προτροπή του Τσέπελη, λέγοντας ότι έψαξε να βρει το «ιστορικό» αναφορικά με το επίμαχο θέμα, σημειώνοντας ότι παρελήφθη επί της ουσίας «μόνον η γεωτεχνική μελέτη» στις 10/11/2023 (από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης) χαρακτηρίζοντας ως «άρχοντα της παραπληροφόρησης» τον Φανουράκη.

Σαφέστατα και η πρόταση Ι. Καμαρίδη δεν άφησε την διοίκηση αδιάφορη, αναφορικά με την σύσταση επιτροπής από μηχανικούς του δήμου που θα αναλάμβαναν να ενημερώσουν τους μαθητές για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο, ο οποίος  ζήτησε από  την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας να απευθυνθούν εγγράφως στην Π.Υ που κάνει κάθε χρόνο ενημερώσεις για θέματα πυροπροστασίας και να εντάξουν και το θέμα του σεισμού και αυτό το υλικό να διαμοιραστεί – και μέσω της Πρωτοβάθμιας – σε όλα τα σχολεία.

Δημοτικό Ραδιόφωνο: Κοίτα ποιος μιλάει

Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης, αναφέρθηκε σε αθέμιτο ανταγωνισμό εάν το Δημοτικό Ραδιόφωνο «βγει» στην αγορά.

Σαφέστατα και άνοιξε μεγάλη κουβέντα, και σαφώς θα πρέπει να γίνει εξ ορθολογισμός των δαπανών του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει, και σίγουρα θα πρέπει να φέρει έσοδα για να καλύψει μέρος των δαπανών του δήμου που στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ανήκει  όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σ. Κοντός, σε όλους τους δημότες και σίγουρα  θα πρέπει να λειτουργεί όχι με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον δήμο.

Εκείνο όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όλη την συζήτηση που άνοιξε για το δημοτικό ραδιόφωνο, είναι η θέση του πρώην δημάρχου Μ. Τσέπελη, ο οποίος ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο λειτουργεί ανταγωνιστικά με την ιδιωτική πρωτοβουλία, την στιγμή που επί δημαρχίας του, ενίσχυσε τον προϋπολογισμό του από το ταμείο του δήμου.

Προκαλεί η διγλωσσία του πρώην δημάρχου, όταν επί δημαρχίας του, πλην συγκεκριμένων «φιλικών» ραδιοφωνικών σταθμών που «χρυσώθηκαν» επί των ημερών του, ενώ τα υπόλοιπα, δεν γνώριζαν καν την πόρτα εισόδου για το γραφείο του και είχαν αποκλειστεί, όπως και κάτι αντίστοιχο που έγινε με τις εφημερίδες και τα ενημερωτικά σάϊτ.

Με λίγα λόγια, ο Μ. Τσέπελης δεν δικαιούται να ομιλεί περί εξορθολογισμου του Δημοτικού Ραδιοφώνου και θα μείνουμε στην φράση του επικεφαλής των «ΜΠΡΟΣΤΑ» Σ. Μελισσόπουλου που λέει: «όλοι υπερασπιζόμαστε την λειτουργία του, αλλά όλα έχουν και ένα όριο».

Τέλος, ο δήμαρχος είπε ότι «το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσο όλων των παρατάξεων» και ότι «δεν κάνει πολιτική», συμφωνώντας με το ότι «πρέπει να ανέβουν τα έσοδα του».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να ξαναθυμίσουμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για αποστολή Δελτίου Τύπου των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα τοπικά ΜΜΕ εκτός αν ….

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ