Στο έλεος του Θεού διαζευγμένη γυναίκα στην Ισαία Σταυρούπολης 

 

ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΓΕΝΕ;

 

 

Με ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγγενέ, στηλιτεύει εμμέσως πλην σαφώς την αδιαφορία της Περιφέρειας για την πρόσβαση ενός ανήλικου παιδιού στο σχολείου από την Ισαία της Σταυρούπολης λόγω έλλειψης δρομολογίου του ΚΤΕΛ.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι σε γνώση του αντιπεριφερειάρχη Κ. Κουρτίδη  με δεδομένο ότι ήδη έγιναν προσπάθειες στήριξης του ΚΤΕΛ στην λεγόμενη άγονη γραμμή.

Ο δήμαρχος της Ξάνθης ρωτήθηκε;

Τι έκανε;

Δεν υπάρχουν μισθωμένα ταξί για την μεταφορά των μαθητών;

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση;

Έχει δίκιο ο Περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης;

Αν ναι, τότε καλώς καταγγέλλει το γεγονός.

Αν όμως δεν περιήλθε σε γνώση των αρμοδίων, τότε προς τι η καταγγελία;

Περιμένουμε λοιπόν την θέση του δημάρχου Ξάνθης και του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Κουρτίδη καθώς και ποια ακριβώς μέριμνα έλαβε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Ξάνθης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΓΕΝΕ.

 

 

Σχεδόν παρατημένοι από τις αρχές ζουν μια γυναίκα και το ανήλικο παιδί της στην Ισαία Ξάνθης εδώ και περίπου δύο μήνες. Η γυναίκα αποχώρησε από τη συζυγική της στέγη και επέστρεψε στην πατρική της οικία έχοντας μαζί της και το ανήλικο παιδί της, το οποίο φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο.

 

Ενώ λοιπόν η γυναίκα αυτή προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή της και φυσικά να φροντίσει το παιδί της, οι τοπικές αρχές αδιαφορούν παντελώς για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία που να εξυπηρετεί την μετάβασή του στο σχολείο!

Με μία σχετική τροποποίηση των δρομολογίων το πρόβλημα θα λυνόταν και το παιδί θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του κανονικά, όμως ως συνήθως δεν ενδιαφέρεται κανείς.

 

Καλούμε όλους τους αρμόδιους έστω και τώρα να επιδείξουν τη στοιχειώδη ευαισθησία και να βοηθήσουν το παιδί να φτάσει στο σχολείο του διασφαλίζοντας του – ως οφείλουν – το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση.

 

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία για τις διακρίσεις που κάνουν και την αδιαφορία που δείχνουν σε τόσο σημαντικά προβλήματα συμπολιτών μας.