Κάλιο αργά παρά ποτέ

Ο Αμοιρίδης πιάνει το νήμα της τουριστικής ανάπτυξης από εκεί που το άφησε

Είναι αλήθεια ότι ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος, θυμήθηκε λίγο αργά την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας από τότε που ο Μ. Αμοιρίδης και οι στενοί του συνεργάτες ήδη είχαν αρχίσει και άφηναν την σφραγίδα της τουριστικής ανάπτυξης και όλοι περίμεναν να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους με το πρώτα σημάδια να φαίνονται στην Θάσο, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Από τότε έπεσε πολύ νερό στον μύλο και γεγονότα απρόσμενα διέκοψαν την πολύ καλή πορεία που ξεκίνησε ο τουρισμός.

Η απώλεια του αείμνηστου Γ. Παυλίδη και η ανάληψη της ηγεσίας από τον Χ. Μέτιο ήταν η ταφόπλακα στον τουρισμό της Περιφέρειας.

Μετά κάθισε οριστικά στο τιμόνι της Περιφέρειας ο Χ. Μέτιος και ο Μ. Αμοιρίδης έμεινε στην αντιπολίτευση αλλά πάντοτε δήλωνε ότι αν κληθεί από την Περιφέρεια να προσφέρει στον τουρισμό ήταν παρών. Δεν κλήθηκε ποτέ.

Ο Covid ήρθε και αποτελείωσε τις όποιες προσπάθειες που είχε ξεκινήσει ο Αμοιρίδης.

Μετά άλλαξαν τα πράγματα και αφού ο Μ. Αμοιρίδης ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μέτιος του ανέθεσε το δύσκολο έργο της «ανάνηψης» στον Τουρισμό.

Σαφώς και η όλη εικόνα έχει στοιχεία προεκλογικού χαρακτήρα όμως το μόνο βέβαιο είναι ότι αν δεν απορροφήσει τον Μ. Αμοιρίδη η Κεντρική Σκηνή, θα δώσει άλλον αέρα στον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ποιο συγκεκριμένα ο Μ. Αμοιρίδης αναφέρει στην «Θ»: «Ο οργανισμός αυτός είναι μια συντονιστική δομή που στοχεύει στην διαχείριση, την προώθηση και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος ενός συγκεκριμένου προορισμού. Είναι μια σπουδαία απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, υπό την έννοια ότι η βάση αυτού του οργανισμού έχει στόχο να προσελκύσει τους ιδιώτες που αφορούν ευρύτερα την ανάπτυξη μιας περιοχής. Δηλαδή τον καθαρά τουριστικό κλάδο που είναι εστίαση – διαμονή αλλά και αυτούς που παράγουν προϊόντα, αυτούς που μεταποιούν προϊόντα, τους εμπόρους κ.ο.κ. Μιλούμε για όλη την «πυραμίδα» της οικονομίας. Και όλοι μαζί να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να θέσουμε στόχους, να υλοποιήσουμε δράσεις και να αναζητήσουμε τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών και τι πρέπει να γίνει περεταίρω. Ήταν ένα  πάγιο αίτημα του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση και ουσιαστικά αυτός ο οργανισμός, όταν θα στηθεί πλέον και θα διαμορφωθεί θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα συνδέσει την περιφέρεια με τους ιδιώτες και όλοι μαζί πλέον, στοχευμένα, θα προχωρήσουμε για το καλύτερο του τόπου».

Ας ελπίσουμε ότι ο Μ. Αμοιρίδης, ανεξάρτητα από την προεκλογική περίοδο, την πιθανή του μεταπήδηση στο Εθνικό Ψηφοδέλτιο και φυσικά η επανεκλογή του Χ. Μέτιου στις επερχόμενες εκλογές, να δώσουν εκείνο το έναυσμα της κοινής προσπάθειας των επενδυτών και των θεσμών για ένα καλύτερο τουριστικό αύριο στην Περιφέρεια.

Έστω και αργά ο Μέτιος έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.