Ποιος δουλεύει ποιόν στην Ξάνθη; Ποιος παίζει με τα εθνικά θέματα;

 

Με την μονάδα οξυγόνου που τοποθετείται ή τοποθετήθηκε σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του δημάρχου στο νοσοκομείο της Ξάνθης από δωρεά του δήμου που ήταν δωρεά από το DEP ή από επιχειρηματίες της ορεινής περιοχής αλλά που συντονίστηκαν από ανθρώπους του Προξενείου ή το ανάποδο, μπαίνει πλέον και επίσημα με τις υπογραφές Τσέπελη και Ραφαέλας διοικήτριας του νοσοκομείου η συνδιοίκηση(;)

Πλέον μετά και από αυτήν την «δωρεά», οι εικόνες μπαίνουν στο κάδρο τους και ξεκαθαρίζουν για τον μέσο Ξανθιώτη

Μουσουλμάνοι Επιχειρηματίες από τον ορεινό όγκο οι οποίοι σκοτώνονται στην δουλειά στα ξένα, αλλά τους «περισσεύουν» από τις οικονομίες τους  62.000 ευρώ, θέλουν να κάνουν ένα «δώρο» στο νοσοκομείο το οποίο πιέζεται λόγω της πανδημίας.

Όμως το νοσοκομείο της Ξάνθης για να δεχτεί το «δώρο» έπρεπε να πάρει την έγκριση του Υπουργείου. Προφανώς η κ. Διοίκήτρια δεν ήθελε να ενοχλήσει τον φίλο υπουργό Κικίλια για ένα τόσο ασήμαντο ποσό.

Πάμε στην περίπτωση Τσέπελη ο οποίος θα ξαναχρειαστεί τους μειονοτικούς ψήφους, την στήριξη του DEP για να επανεκλεγεί και μπαίνει σφήνα για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία. Έρχονται εκλογές και θα ξαναχρειαστεί τους ελεγχόμενους ψήφους του Προξενείου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Τσέπελης σου λέει θα τα έχω καλά και με τους συμπλέοντες και με τον λαό της Ξάνθης.

Παρεμβαίνει, κάνει αποδεκτή την δωρεά και μετά την παραχωρεί στο νοσοκομείο.

Το οποίο νοσοκομείο της Ξάνθης μετά την πρώτη φάση της Πανδημίας δεν πέρασε καν από το μυαλό της διοικήτριας ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο οξυγόνο αν επαναληφθεί η πανδημία, αλλά ως γνωστόν η κυρία Διοικήτρια θα «ψαχνόταν» αργότερα αφού η πρώτη πανδημία πέρασε, οι διακοπές ήρθαν.

Την στεναχώρησε πιθανώς το γεγονός ότι η πανδημία ξαναγύρισε και αυτή την φορά το πράμα είναι χειρότερο και κάτι έπρεπε να δείξει στον κόσμο της Ξάνθης και φυσικά στο κόμμα που την διόρισε.

Είδε λοιπόν μία καλή ευκαιρία στην πρόταση του Μ. Τσέπελη και σου λέει αφού είναι τζάμπα και θα μου ανεβάσει το δικό μου πρεστίζ στο κόμμα και στα μάτια των Ξανθιωτών ας το δεχτώ.

Είναι δεδομένο ότι την περίπτωση να αγοράσει μονάδα οξυγόνου ζητώντας χρήματα από τον Χ. Μέτιο ή από τον υπουργό της την είχε αποκλείσει αλλά θυμήθηκε μετά την πρόταση Τσέπελη και αφού πέρασαν έξη μήνες από την πρώτη φάση της πανδημίας, η πρόταση Τσέπελη ήταν μία καλή ευκαιρία για τους λόγους που προαναφέραμε.

Τώρα πίσω από την κίνηση Τσέπελη και «δωρητών» τι κρύβεται, σιγά μη καθίσει η κυρία Διοικήτρια να το αξιολογήσει. Προέχει η θέση της στο νοσοκομείο.

Το ερώτημα που βγαίνει είναι γιατί η κυρία διοικήτρια στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν έκανε αποδεκτή την δωρεά για αγορά τέστ covid-19  ύψους 70.000 ευρώ από Ξανθιώτικη εταιρεία και έκανε αποδεκτή την δωρεά επιχειρηματιών της ορεινής περιοχής;

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείτε πολλές δεκαετίες στην Ξάνθη, απασχολεί κατά καιρούς πάνω από 700 άτομα, δηλαδή δίνει ψωμάκι σε 700 οικογένειες στην Ξάνθη και στηρίζει αγοράζοντας την πρώτη ύλη, χιλιάδες αγρότες.

Αυτή την πρόταση η κυρία Διοκήτρια την απέρριψε από ότι μαθαίνουμε στο παρασκήνιο καθαρά για πολιτικούς λόγους.

Με λίγα λόγια, η κυρία Διοικήτρια, αρνήθηκε στην εν λόγω εταιρεία που στηρίζει την Ξάνθη την δωρεά ύψους 70.000 ευρώ και δέχτηκε με «ανοιχτές αγκάλες» μία δωρεά 62.000 ευρώ από ύποπτη και σκιώδη προέλευση.

Τέλος, μπαίνουν στο κάδρο οι υπόλοιποι φορείς.

Πρώτον ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος. Του ζητήθηκαν χρήματα για την αγορά και εγκατάσταση της Μονάδας Οξυγόνου για το νοσοκομείο της Ξάνθης;

Η 4η ΥΠΕ γνώριζε τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ξάνθης; Η κυρία Διοικήτρια την ενημέρωσε για την ανάγκη που είχε το νοσοκομείο;

Απευθύνθηκε στον κυβερνητικό βουλευτή για να βοηθήσει να βρεθεί το σχετικό κονδύλι;

Σαφώς και τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό και καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή.

Αποδεικνύεται ότι όλοι κοιτάζουν απλά την παραμονή τους στην αγκαλιά της εξουσίας γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους την Εθνική Υπόσταση της Θράκης και της Ξάνθης.

Το τελευταίο πλέον ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από τους Ξανθιώτες στις επόμενες εκλογές.

Θέλουν αυτή η εικόνα να συνοδεύει τα παιδιά τους;

Τότε ας ξαναψηφίσουν τύπους σαν τον Τσέπελη.