Αναστάσιος Ταρενίδης: Πρέπει να πάμε μπροστά τον Τουρισμό του δήμου Ξάνθης.

Με αφορμή τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών από την γειτονική Βουλγαρία, εκτιμούμε ότι η συμμέτοχή του δήμου Ξάνθης στην σχετική τουριστική έκθεση στην Σόφια της Βουλγαρίας που την ευθύνη είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Ταρενίδης, συνέβαλε σε αυτό το γεγονός.

Ο ίδιος ο υπεύθυνος τουρισμού του δήμου Ξάνθης, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Σόφια, εκτιμά ότι ο δήμος της Ξάνθης πρέπει να συμμετέχει σε εκθέσεις με αντικείμενο την επισκεψιμότητα και ιδιαίτερα σε αυτή της Σόφιας, όπου εκεί με τις συνομιλίες του με άλλους συναδέλφους και επαγγελματίες ξενοδόχους, κατέγραψε το οξύμωρο, τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και της Δράμας, να έχουν κλεισμένα δωμάτια από τον Δεκέμβριο για το … καρναβάλι της Ξάνθης και στην Ξάνθη να παρατηρείται μία σχετική δυσπραγία, και μάλιστα οι τουρ οπερέιτορς, αντιμετωπίζουν διστακτικά το θέμα της συνεργασίας τους με τα ξενοδοχεία του νομού Ξάνθης με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν στο τρόπο πληρωμής και λεπτομέρειες που ναι μεν αφορούν τον κλάδο των ξενοδόχων της Ξάνθης, αλλά διαστρεβλώνουν την εικόνα της επισκεψιμότητας σε όλον τον νομό.

Σαφέστατα και μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής με την συμμετοχή των ΕΠΙΣΗΜΩΝ φορέων όπως τόνισε ο υπεύθυνος Τουρισμού του δήμου της Ξάνθης.

Σαν πρώτο στόχο, ο Αναστάσιος Ταρενίδης, βάζει την προβολή του δήμου στις τουριστικές εκθέσεις των όμορων χωρών Τουρκία και Βουλγαρία είτε μαζί με τους άλλους δήμους είτε μόνος ο δήμος της Ξάνθης, προκειμένου να προμοταριστεί το προϊόν όλων των δήμων. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων από τους Βούλγαρους και απλώς συναντούν κάποια προβλήματα με τον φορέα των ξενοδόχων, μου το είπε τουρ οπερέιτορ ο οποίος ανέφερε ότι στέλνουν κόσμο στην Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κάποιους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ξάνθη όχι για την τιμή αλλά για τον τρόπο καταβολής. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρων και μάλιστα εστιασμένο στο καρναβάλι της Ξάνθης όπου δέχτηκα ερωτήσεις για το πότε ξεκινά και διάφορες άλλες λεπτομέρειες».

Καταγράφοντας την εκτίμηση του αναφορικά με την επισκεψιμότητα, σημείωσε ότι κάθε χρόνο στην παρέλαση και προ κόβιτ είχαμε κόσμο ως Ξάνθη έτσι και αυτήν την χρονιά καταγράφηκε οργανωμένη επισκεψιμότητα από την γειτονική Βουλγαρία.

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του δήμου Ξάνθης

Ο κος Ταρενίδης επανέλαβε την δέσμευσή του για έναρξη των συνεδριάσεων της Τουριστικής Επιτροπής η οποία πολύ σύντομα θα συνεδριάσει, ξεκαθαρίζοντας ότι θα προσκληθούν μόνο οι επίσημοι φορείς. «Έχω δεσμευθεί ότι μετά το καρναβάλι θα συνεδριάσει άμεσα η Τουριστική Επιτροπή προκειμένου να προβληθεί το προϊόν μας και δεν είναι μόνο το καρναβάλι, είναι μία υπέροχη παλιά πόλη , ορεινός όγκος της Σταυρούπολης και όλες οι επιμέρους εκδηλώσεις»

Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης αν στον σχεδιασμό του είναι να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι δήμοι και φορείς με το σκεπτικό να «τσοντάρουν» όλοι μαζί για να γίνει καλύτερη προβολή συνολικά του νομού και ο κάθε δήμος να προβάλλει μεν το δικό του τουριστικό προϊόν αλλά να μοιράζεται και το κόστος προβολής που δεν είναι ευκαταφρόνητο.

«Σαφέστατα και εμένα με ενδιαφέρει το τουριστικό προϊόν του δήμου Ξάνθης αλλά, δεν είναι κακό να ξεκινήσει μία συζήτηση για μια συνολική στήριξη του τουριστικού προϊόντος του νομού όπου εκτιμώ ότι ως Μητροπολιτικός Δήμος, θα το προτείνουμε. Εννοείτε ότι στην συνεδρίαση της δικής μας τουριστικής επιτροπής θα καλεστούν και οι φορείς όπως ΕΒΕ, ΟΕΒΕ, και όλοι οι επίσημοι για να κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις του και δεν είναι άσχημη η σκέψη να γίνει κάτι σε διαδημοτικό επίπεδο».

Σε αναμονή λοιπόν των πρωτοβουλιών του του υπεύθυνου τουρισμού του δήμου Ξάνθης ο οποίος έχει σαν σύνθημα ότι «πρέπει να πάμε εμπρός, διότι μέχρι σήμερα, η ομάδα δεν τραβούσε μπροστά».