Τι είναι η γυναικομαστία και πως αντιμετωπίζεται

 

Η ανδρική γυναικομαστία είναι λίγο πολύ αυτό που περιγράφουν οι ίδιες οι λέξεις. Πρόκειται για την καλοήθη διόγκωση του ανδρικού μαστού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μοιάζει με γυναικείος. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που σχετίζεται έντονα με την ψυχολογία ενός άντρα, καθώς δεν είναι εύκολο πάντα να κρυφτεί. Έτσι οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις σε μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Ανδρική Γυναικομαστία: Αληθινή ή Ψεύτικη

Η ανδρική γυναικομαστία χωρίζεται σε δύο είδη ανάλογα με τις αιτίες που την προκαλούν. Έτσι από τη μία πλευρά έχουμε την ψευδογυναικομαστία και την αληθινή γυναικομαστία.

Στην πρώτη περίπτωση το αίτιο διόγκωσης του μαστού δεν είναι άλλο από την εναπόθεση λίπους. Αυτού του τύπου η γυναικομαστία απαντάται ουσιαστικά σε παχύσαρκα άτομα. Στην κατηγορία της ψευδογυναικομαστίας κάθε πλαστικός χειρούργος περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το πρόβλημα παραμένει μετά την απώλεια βάρους εξαιτίας της περίσσειας δέρματος.

Η αληθινή ανδρική γυναικομαστία είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εξαιτίας μια ενδοκρινούς διαταραχής(αυτή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους), η διόγκωση του μαστού οφείλεται σε πραγματικό πολλαπλασιασμό γαλακτοφόρων πόρων και του αδένος.

Ο πλαστικός Χειρούργος δίνει τη λύση

 

 

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η ανδρική γυναικομαστία είναι ένα πρόβλημα το δύναται να επηρεάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ενός άντρα. Τη λύση είναι σε θέση να τη δώσει ο πλαστικός χειρούργος όπως πολύ εύκολα μπορεί κανείς να δει, αν ψάξει εικόνες για ανδρική γυναικομαστία πριν και μετά.

Στην περίπτωση της περίσσειας δέρματος μετά από απώλεια βάρους, αυτό αφαιρείται με τομές που γίνονται γύρω από τη θηλή. Πρόκειται για μία επέμβαση που είναι απλή, σύντομη και ασφαλής, χωρίς να αφήνει σημάδια, ενώ ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του.

Ως προς την αληθινή γυναικομαστία, ο πλαστικός χειρούργος θα χρειαστεί να επέμβει σε περιπτώσεις που το αίτιο που την προκαλεί έχει θεραπευτεί και η γυναικομαστία επιμένει.

Μην αφήνεις να σε παίρνει από κάτω. Επισκέψου έναν πλαστικό χειρούργο δες τις διαθέσιμες λύσεις και άφησε τις φωτογραφίες για Ανδρική Γυναικομαστία Πριν και Μετά να σου δείξουν ότι είναι ένα πρόβλημα που μπορείς να αντιμετωπίσεις.