Σ. Μωραίτης: Το καλό γεννάει θετικές εντυπώσεις και οι καλές εντυπώσεις των επισκεπτών, γεννάνε πλούτο στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχτηκε η Ξάνθη και η περιφέρειά της, το τριήμερο της αποκριάς, σημειώνοντας ότι ακόμη και η σκόνη που αφήνει ο επισκέπτης είναι κέρδος. Όσο για το οικονομικό αποτύπωμα βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Μιλώντας ο ίδιος με τους επιχειρηματίες της πόλης και της περιοχής, κατέγραψε το γεγονός ότι οι επαγγελματίες σε γενικές γραμμές, ήταν ικανοποιημένοι την περίοδο των καρναβαλιών και την θεωρούν μία από τις καλύτερες χρονιές, παρόλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος απαντώντας και πάλι σε σχετικό μας ερώτημα αναφορικά με το ισοζύγιο έξοδα της δημοτικής αρχής, έσοδα στην αγορά, ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία για να τοποθετηθεί σημειώνοντας ότι πάγια θέση του είναι ότι όταν προγραμματίζεις κάποιες εκδηλώσεις, βάζεις στόχους, και στον απολογισμό καταγράφεις το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και δεν μπορώ να τοποθετηθώ όμως εκτιμώ ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός».

Ακολούθως καταθέτοντας την προσωπική του εκτίμηση χαρακτήρισε στοίχημα την διοργάνωση των καρναβαλιών στην λογική ότι έγινε έκρηξη από εκδηλώσεις αυτού του είδους σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα, όπως Κομοτηνή Θεσσαλονίκη και αλλού και ήταν, όπως σημείωσε, ένα στοίχημα να κρατήσουμε το τελευταίο 3ήμερο αυτόν τον όγκο των επισκεπτών. «Ήταν ένας πολύ μεγάλος όγκος των επισκεπτών που τίμησε την πόλη μας, βοηθούντος και του καιρού».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, επεσήμανε το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι όλη την εβδομάδα, είχαν το ραμαζάνι τους και τηρώντας τα ήθη και έθιμα δεν κινήθηκαν και δεν συμμετείχαν όπως άλλες χρονιές, παρόλα αυτά όμως, η επισκεψιμότητα από την Τουρκία και την Βουλγαρία και από όλη την Ελλάδα ήταν μεγάλη. Για παράδειγμα εγώ χθες (καθαροδευτέρα) βρέθηκα στις εκδηλώσεις της Σταυρούπολης και είδα κόσμο από όλη την Ελλάδα, όπως Πρέβεζα, Κέρκυρα, Γιάννενα, Λάρισα, Φλώρινα Έδεσα και Κατερίνη που κάθισαν και την Δευτέρα εδώ στην περιοχή μας και πρέπει να το επισημάνουμε στον   απόηχο της επίσκεψης  ότι αυτοί οι άνθρωποι έγιναν δέκτες της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, της φιλοξενίας και της ικανοποίησης  ότι πέρασαν όμορφα. Τελικά ήταν μία πολύ καλή επένδυση για το επόμενο διάστημα και όχι μόνο για το καρναβάλι. Το καλό γεννάει θετικές εντυπώσεις. Το συμπέρασμα που εγώ έβγαλα αυτό το τριήμερο γιατί τους ρωτούσα από πού ήταν και κατέγραφα την ικανοποίηση τους από την φιλοξενία, και τις περιοχές που επισκέφτηκαν όπως του Πόρτο Λάγος, την παραλιακή ζώνη την ορεινή περιοχή και αυτό είναι μία παρακαταθήκη για το μέλλων. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν αμφιβολίες γιατί τα κανάλια μας έπαιξαν τις τελευταίες 2 ημέρες και πολύ συντηρητικά σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά ο θεσμός είναι πολύ δυνατός και έχουμε υποχρέωση απέναντι στον θεσμό, και η εκλεγμένοι και η κοινωνία μας να τον κρατήσουμε ζωντανό και όσο μπορούμε να τον αναβαθμίσουμε γιατί αφήνει πλούτο στην περιοχή και γιατί όχι να τον καταστήσουμε βαλκανικό».

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, επιμένει στην συνεργασία όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνοντας ότι όφελος Δεν έχουν μόνο οι δημότες της Ξάνθης αλλά όλος ο νομός. Συνεργασία και κοινές δράσεις προβολής και διοργάνωσης των εκδηλώσεων για να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις, να κάνουν προσλήψεις και να πάει μπροστά ο τόπος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ