Μ. Τσιακίρογλου: Πρέπει να «ανασκουμπωθούμε» για να μην χαθούμε στις επιτροπές των επιτροπών

Τα πρώτα στοιχεία της επισκεψιμότητας παρουσιάζει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου η οποία αναφέρει ότι το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη και άνθρωποι της αγοράς της μετέφεραν ότι η πλειονότητα των επισκεπτών αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής και άρα πλέον μιλάμε για διήμερο και όχι 3ήμερο.

Όσο για την εστίαση και τα καφέ, υπήρχε πολύς  κόσμος και υπήρξε κατανάλωση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι πλέον οι επισκέπτες των καφέ- εστίαση ήταν ποιοτικός κόσμος.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης και πολιτευτής της ΝΔ κα Τσικίρογλου, συγκρίνοντας την περσυνή με την φετινή χρονιά ανέφερε ότι πιθανότατα να υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών, όμως τα μαγαζιά δεν δουλέψανε περισσότερο, σε αντίθεση με την φετινή χρονιά που τα μαγαζιά δουλέψανε.

Στην συνέχεια η πρόεδρος ανέφερε ότι ο θεσμός εδώ και 4 χρόνια παρουσίασε την ανάγκη ενός «lifting» και είναι επιτακτική ανάγκη να καθίσουν όλοι οι φορείς γύρω από ένα τραπέζι και να πει ο καθένας την γνώμη του προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ξαναπάρει τα «πάνω» του.

Η κ. Τσιακίρογλου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας για επισκέπτες που έμειναν σε όμορους νομούς και επισκέφτηκαν την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να πετύχουμε ως νομός, τονίζοντας ότι οι ΘΛΕ, αγγίζουν όλο τον νομό, με σκοπό να προσελκύσουμε τουρισμό όλη την εβδομάδα, όπως γινόταν και παλαιότερα και πρέπει ίσως να αποφασίσουμε αν οι ΘΛΕ θα κρατήσουν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, θα επικεντρωθούμε σε νέες τεχνοτροπίες που θα μας έρθουν από έξω ή πρακτικές εντός της Ελλάδος που έχουν πετύχει και πρέπει να τους υιοθετήσουμε.

Ακολούθως συνεχάρη όλους τους καρναβαλικούς συλλόγους και τους καρναβαλιστές καθώς επίσης τους συναδέλφους της επαγγελματίες που έδειξαν για μία ακόμη φορά το φιλόξενο του χαρακτήρα τους και φυσικά,  τον δήμο Ξάνθης για την άρτια διοργάνωση.

Ζητήσαμε να σχολιάσει το γεγονός ότι ξενοδοχειακές μονάδες σε όμορους νομούς ήταν πλήρης σε αντίθεση με την δυσκολία πλήρωσης που παρατηρήθηκε από την έναρξη του καρναβαλιού. «Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι πρέπει να βρεθούμε όλοι οι φορείς και μέσα από παραγωγικό διάλογο να βρούμε την χρυσή τομή και για να μην μείνει πίσω η Ξάνθη σε κανέναν τομέα ανάπτυξης. Η αγορά της Βουλγαρίας και της Τουρκίας πρέπει να κερδηθεί γιατί έχουμε ως Ξάνθη τρείς πάρα πολύ μεγάλες εκδηλώσεις όπως είναι οι ΘΛΕ, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και την Πόλις Ονείρου. Διάβασα προχθές κάτι που με λύπησε, γιατί  σύμφωνα με το μουσικό σχολείο της Ξάνθης, 4 σχολεία από άλλες πόλεις ακύρωσαν την συμμετοχή τους γιατί δεν υπήρξε ξενοδοχειακή μονάδα να υποστηρίξει την παρουσία τους και αυτό είναι μείον. Εμείς έχουμε έτοιμες κάποιες προτάσεις τι οποίες και θα καταθέσουμε στον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τον δήμαρχο Στράτο Κοντό που αφορούν την αποκριά. Τέλος θα πρέπει να «ανασκουμπωθούμε» και να μην χαθούμε στις επιτροπές των επιτροπών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ