Άλλη μία γέφυρα στην Περιφέρεια καθίσταται επικίνδυνη για ανθρώπους ζώα και αυτοκίνητα;

Είναι το ερώτημα του κάθε Ξανθιώτη οδηγού που περνάει την γέφυρα στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης και τουλάχιστον, αυτό σηματοδοτεί η σήμανση που έβαλαν κάποιοι υπεύθυνοι γύρω γύρω εν ήδη δώρου.

Ακόμη φιογκάκια δεν βάλανε, αλλά αν πέσει και πάρει μαζί της ψυχές, τότε μάλλον θα μπούνε μαύροι φιόγκοι που παραπέμπουν σε κηδεία, αν πέσει η γέφυρα και πάρει μαζί της ζωές και ελπίζουμε να μην το δούμε αυτό.

Μέχρι σήμερα οι πολίτες της περιφέρειας στις δύο γέφυρες που έπεσαν στον Ίασμο και την Καβάλα, ήταν τυχεροί και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Δυστυχώς όμως, οι Ξανθιώτες, δεν γνωρίζουν περισσότερα και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον βαθμό επικινδυνότητας της εν λόγο γέφυρας.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για πρόβλημα στατικότητας.

Είναι αλήθεια; Ψέματα; Ουδείς γνωρίζει και όπως προείπαμε, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Μπορεί ο κ. Μέτιος να έχει βάλλει την ζωή των πολιτών της Περιφέρειας σε προεκλογική τροχιά με εξαγορές συνειδήσεων και τοποθετώντας πολιτικούς του αντιπάλους σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης σχεδιάζοντας την επανεκλογή του, η καθημερινότητα όμως, χτυπά επικίνδυνα την πόρτα των πολιτών.

Αν πράγματι είναι προβληματική, θα είναι η Τρίτη κατά σειρά γέφυρα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  που δεν ελέγχθηκε από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας πριν πέσουν.

Έγινε ο προληπτικός έλεγχος σε όλες τις γέφυρες στην επικράτεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

Τι λέει ο Περιφερειάεχης Χ. Μέτιος;

Τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Κ. Κουρτίδης;

Θα μάθουμε γιατί η γέφυρα ντύθηκε με περιτύλιγμα δώρου στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης;

Ή θα μάθουμε, αν μάθουμε, με δεδομένο ότι για την γέφυρα του Ιάσμου ακόμα δεν μάθαμε ποιος φταίει αν πέσει η γέφυρα στην Ξάνθη και πάρει μαζί της ψυχές;