Θα στηρίξω Μέτιο στις εκλογές λέει ο Μ. Αμοιρίδης

-ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ

Σε δηλώσεις του στον «Χ» της Κομοτηνής ο Ξανθιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος τάσσεται πλέον ξεκάθαρα στο πλευρό του Μέτιου ο οποίος προετοιμάζει ανά Π.Ε. τις αιχμές του δόρατος που θα τον ξαναφέρουν στον Περιφερειακό θώκο με πρωταγωνιστή τον Μ. Αμοιρίδη στην Ξάνθη,  ο οποίος βέβαια περίμενε το οκ από τα κεντρικά του κόμματος για την συμμετοχή του στις Εθνικές Εκλογές με την ΝΔ.

Ένα οκ που όπως ακούμε δεν θα δοθεί γιατί η ΝΔ στην Ξάνθη, ψάχνει έναν «δυνατό» μειονοτικό που θα χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μ. Αμοιρίδης που τον διακρίνει η πολιτική διορατικότητα πολύ πριν ανεξαρτητοποιηθεί, όντας μέλος της παράταξης Τοψίδη, ζήτησε από την διοίκηση του Χ. Μέτιου να στηρίξει τις προσπάθειες της διοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Φαίνεται πώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Μιχάλης Αμοιρίδης πλέον ανέλαβε την προεδρία του καινούργιου Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Οργανισμού που δεν εμπλέκεται με τη θέση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Τουρισμού την οποία διατηρεί ακόμη ο Εβρίτης Θανάσης Τσώνης.

Για τη θέση που ανέλαβε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Μιχάλης Αμοιρίδης τοποθετήθηκε ως εξής: «είπα ότι θα βοηθήσω όπου χρειαστεί τη συνδρομή μου η Περιφέρεια. Ο κος Τσώνης παραμένει και τρέχει τα θέματα τουριστικής προβολής και τουρισμού, δεν έχει αλλάξει αυτό. Αυτό που ανέλαβα με την απόφαση του περιφερειάρχη, είναι να οργανώσω και να στήσω σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους αλλά κυρίως σε διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα, τον Φορέα Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού που λέγεται Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ώστε να είναι ένας βιώσιμος οργανισμός που θα παράξει πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία».

 

Σε πολλά σημεία της συνέντευξης ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης θέλησε να δώσει τα εύσημα στον περιφερειάρχη, όπως εν προκειμένω επειδή δημιούργησε αυτό τον Οργανισμό. «Ήταν ο κατάλληλος χρόνος κι ήταν μία σπουδαία απόφαση αυτή που πάρθηκε από τον Χρήστο Μέτιο, διότι δίνει τον τρόπο που θ’ αλλάξει το πως βλέπουμε την τουριστική ανάπτυξη στη δική μας Περιφέρεια. Πιστεύω πολύ σε αυτή την απόφαση και στον φορέα. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει όπως πρέπει και θ’ αποδώσει πάρα πολύ γρήγορα αποτελέσματα που θα ευχαριστήσουν και θα ικανοποιήσουν τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε.

 

Το θέμα όμως είναι το συγκεκριμένο όργανο να μην αποτελέσει ένα από τα πολλά που εάν κι έχουν δεκάδες προτάσεις, έχουν ελάχιστο έργο να επιδείξουν. Απαντώντας, ο κος Αμοιρίδης φάνηκε αισιόδοξος: «ο φορέας θα έχει συντονιστικό και συμβουλευτικό ρόλο με το εξής μεγάλο πλεονέκτημα που είναι πάγιο αίτημα του ιδιωτικού τομέα εδώ και πολλά χρόνια: τη συνεργασία για τις αποφάσεις, την υλοποίηση των αποφάσεων και τον έλεγχο επίτευξης των στόχων αυτών των αποφάσεων».

 

 

Ποιος φταίει και δεν έχουμε τουρίστες (στην Κομοτηνή);

Η πραγματικότητα πάντως θέλει το τουριστικό αποτύπωμα σε κάθε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να είναι εντελώς διαφορετικό. Κατά κοινή ομολογία άλλωστε… με το ζόρι έχουν ένα μικρό τουριστικό ποσοστό Κομοτηνή, Δράμα ή Ξάνθη. Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε ένα τουριστικό προϊόν για να προσελκύσουμε κόσμο στις πρωτεύουσες των Νομών; Ερωτήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, η απάντηση του οποίου ήταν απρόσμενη, αφού θέλησε να καταφερθεί κυρίως εναντίον επιχειρηματιών του τουρισμού σε αυτές τις περιοχές, για το τι δεν έχουν κάνει για να προσελκύσουν τουρίστες, χωρίς όμως να κρύβει πως ευθύνες έχει κι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

«Η δημόσια επένδυση και η υποδομή, δηλαδή ο κάθετος άξονας, έγινε από το κράτος. Εκεί λοιπόν ο ιδιωτικός τομέας θα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί. Κάποιοι στην παραλιακή ζώνη ήταν πιο έτοιμοι κι ίσως πιο “γοητευτικοί” για τους επισκέπτες, γι’ αυτό απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του κάθετου άξονα. Αλλά κάποιοι άλλοι, όπως Ξάνθη και Κομοτηνή, δεν απολαμβάνουν τόσα πολλά όσα θα έπρεπε. Αλλά εκεί μερίδιο (ευθύνης) φέρουν κι οι ιδιώτες, που ασχολούνται με τον τουρισμό» δήλωσε και πρότεινε «ο καθένας πρέπει να κοιτάξει τι κάνει ο ίδιος και μετά ν’ αναζητήσει ευθύνες σε κάποιους άλλους. Κι αυτό το λέω σε όλη την πυραμίδα ευθυνών, από τον ιδιωτικό τομέα μέχρι την Περιφέρεια και τους Δήμους».

 

 

Αναμονή για το βουλευτικό χρίσμα

Αυτό το διάστημα ο Μιχάλης Αμοιρίδης τελεί εν αναμονή λήψης… του χρίσματος, ώστε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να βγει λευκός καπνός πάντως, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει με έργα και λόγια τη διοίκηση και την εκ νέου υποψηφιότητα Μέτιου για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

«Έχω τέτοια φιλοδοξία (να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης) αλλά αυτό δεν έχει κριθεί ούτε επιβεβαιωθεί ακόμη. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη στο έργο του. Βλέποντας πόσο έχει ωριμάσει με τις αποφάσεις που παίρνει ο Χρήστος Μέτιος, θα τον βοηθήσω να ξαναεκλεγεί στη θέση του περιφερειάρχη» για τη σχέση με τον οποίο φάνηκε ν’ αφήνει το παρελθόν… στο παρελθόν, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής: «είναι φίλος μου, τα έχουμε βρει. Οι άνθρωποι ωριμάζουν κι είναι καλό όταν ωριμάζουν αυτό να επιβραβεύεται. Το λέω για τον εαυτό μου, έχω ωριμάσει. Και βλέπω ότι ο Χρήστος Μέτιος που είχαμε αρκετό διάστημα να επικοινωνήσουμε, έχει ωριμάσει, έχει αποκτήσει εμπειρίες κι έχει μία στόχευση προς το συμφέρον της Περιφέρειας να συνεχιστεί να βρίσκεται στη διοίκηση».