Μικρές αλλαγές στο σαλόνι μας

Το σαλόνι μας είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι, αφού εκεί μπορούμε να καλωσορίζουμε τους καλεσμένους και να περνάμε πολλές ώρες την ημέρα. Για αυτό θέλουμε πάντα να είναι κομψό και όμορφο. Για το λόγο αυτό μπορούμε να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού και συγκεκριμένα να αλλάξουμε τον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού με εύκολες ιδέες.

Αλλάζουμε το χρώμα στους τοίχους

Αν αλλάξεις το χρώμα στους τοίχους, θα δεις πως θα μεταμορφωθεί η όλη εικόνα του χώρου. Τα ψυχρά χρώματα του γκρι είναι τέλεια για μοντέρνα όψη, ενώ οι ζεστές αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ είναι υπέροχες για πιο διαχρονικό στυλ και για πετυχημένη ανακαίνιση.

Φωτιστικό οροφής

Ένα φωτιστικό οροφής μπορεί να σου προσφέρει μοναδικό στυλ στο χώρο και να αλλάξει την συνολική αισθητική του. Διάλεξε ένα μοντέρνο με ακανόνιστο σχήμα αν σου αρέσουν τα εκκεντρικά κομμάτια, ή ένα εντυπωσιακό φωτιστικό για πιο αρχοντική εικόνα.

Πίνακες

Οι πίνακες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για το σαλόνι μας, αφού μπορούν να χαρίσουν χρώμα, ζωντάνια ή διακριτική λάμψη στο χώρο ανάλογα το ύφος τους.

Χρώμα σε καλύμματα

Τα καλύμματα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ατού στο σαλόνι μας, ειδικά κατά τους χειμερινούς. Τα χρώματα – σχέδια τους μπορούν να φωτίσουν τον χώρο και να του δώσουν νέα πνοή κάνοντας την ανακαίνιση του χώρου μας ιδιαίτερα εύκολη.

Διακοσμητικά

Αν σου αρέσουν τα vintage διακοσμητικά επίλεξε τα, ειδικά αν ταιριάζουν με τη συνολική αισθητική του χώρου. Τα μοντέρνα ταιριάζουν άψογα σε παρόμοιου ύφους σπίτια και μπορούν να χαρίσουν λάμψη και ιδιαίτερο στυλ παντού.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια του καναπέ μπορούν να κάνουν μεγάλη αίσθηση ειδικά αν έχουν έντονα χρώματα ή σχέδια. Διάλεξε κάποια για να δημιουργήσουν δημιουργικές αντιθέσεις με τα υπάρχοντα χρώματα και να χαρίσουν ένταση στο χώρο.

Καθρέφτες

Ένας μεγάλος καθρέφτης είναι τέλειος για να χαρίσει βάθος στο χώρο και να τον κάνει να μοιάζει μεγαλύτερος. Οι πιο διακριτικοί καθρέπτες είναι ιδανικοί για μοντέρνα διακόσμηση του τοίχου.

Ρολόι

Τα ρολόγια τοίχου έχουν πλέον ειδική θέση στην προτίμησή μας, αφού τα σχέδια τους μπορούν τα ταυτιστούν με έναν πίνακα ζωγραφικής και να ντύσουν έναν τοίχο με υπέροχο και πρωτότυπο τρόπο.

Νέα χρώματα στα παλιά έπιπλα

Αν έχεις παλιά έπιπλα που παραμένουν σε καλή κατάσταση, αλλά έχουν ξεθωριάσει, ή δεν σου αρέσει πια το χρώμα τους, μην διστάσεις να τα βάψεις σε ένα χρώμα που αγαπάς και να αποκτήσεις ένα μοντέρνο κομμάτι με τη λάμψη του παρελθόντος.

Το σαλόνι μας είναι πάντα μοναδικό και μπορεί να μαρτυρήσει το γούστο και τις προτιμήσεις μας. Για αυτούς τους λόγους κατά την ανακαίνιση του σπιτιού μας φροντίζουμε οι αλλαγές που θα κάνουμε να ταιριάζουν με την προσωπικότητά μας και το ύφος που θέλουμε να δώσουμε σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο όπως το σαλόνι του σπιτιού μας.