ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ…»

Με το γιο του φυλακισμένου Δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Πέτρος Μπελέρης που σπούδασε ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή στο ΔΠΘ ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Για την άδικη φυλάκιση του, για την παράνομη άρνηση της Αλβανικής Κυβέρνησης Έντυ Ράμα να του επιτρέψει να αναλάβει τα καθήκοντα του στο Δήμο παρότι δεν του αφαιρέθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα. Μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του πατέρα του και όλης της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας για την πρωτοβουλία του να αναδείξει το ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και να επιτύχει μετά από σκληρή διαπραγμάτευση να γίνουν αποδεκτοί οι σχετικοί όροι στην Έκθεση του Οργανισμού για την Αλβανία, δηλαδή ότι «αν δεν αποδεχθεί τους όρους για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου θα επιστρέψει σε αυστηρό καθεστώς παρακολούθησης από τον Διεθνή Οργανισμό».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης του ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον φυλακισμένο Δήμαρχο της Μειονότητας, να τον συγχαρεί για το κουράγιο και την αγωνιστικότητα του και να του εκφράσει τη στήριξη όλων μας στον αγώνα του για δικαιοσύνη:

« Η υποψηφιότητα του Φυλακισμένου Δημάρχου της Ελληνικής Μειονότητας ως Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μας ευαισθητοποιεί και μας κινητοποιεί όλους μας, όχι μόνο ως Έλληνες συμπατριώτες αλλά και ως Ευρωπαίους που πιστεύουν στο κράτος δικαίου και στα δικαιώματα των Μειονοτήτων. Ως Θρακιώτης Βουλευτής που χρόνια αγωνίζομαι για την Ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία στον τόπο μου που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, έχω πρόσθετους λόγους να υποστηρίξω και τους δικούς σας αγώνες για μια ανάλογη αντιμετώπιση και της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως Ευρωβουλευτή θα δώσει την ευκαιρία, αυτή η πολιτική να γίνει και ευρωπαϊκή προτεραιότητα. Καλή Λευτεριά και καλή Νίκη…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, κάλεσε τον Πέτρο Μπελέρη να επισκεφθεί την Ροδόπη πριν τις εκλογές και του προσέφερε τρία βιβλία για να τα πάει στον πατέρα του. Το βιβλίο του για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019 που αναφέρεται στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το βιβλίο του για τη Θράκη ως Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας και Σύγχρονης Μειονοτικής Πολιτικής και ένα παλιότερο Λεύκωμα με φωτογραφίες από το σχολείο του Κοσμά του Αιτωλού στη Χειμάρρα που ολοκλήρωσε και παρά τις απειλές και τους κινδύνους εναντίον του, εγκαινίασε ως Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας καθώς και τα σχολεία Όμηρος της Κορυτσάς και Αρσάκειο Τιράνων που υλοποίησε παρά τις δυσκολίες της εποχής.

Ο γιος του φυλακισμένου Δημάρχου και υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποδέχθηκε την πρόσκληση και ευχαρίστησε το Θρακιώτη πολιτικό για τη διαχρονική του προσφορά στον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου υποσχόμενος να τα δώσει στον πατέρα του στη φυλακή τα βιβλία που του προσέφερε για να τα διαβάσει.