2021 Αφήνει κάτι καλό πίσω του;

ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

Αν ρίξουμε μία ματιά στο μουντό, λόγω της πανδημίας πέρασμα του 2021 από την Ξάνθη και προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποια στοιχεία, εκείνο που μένει στην τελική είναι η αίσθηση ότι το 2021 ήταν μία «ανενεργή» χρονιά για τους Ξανθιώτες που δημιουργούν και αφήνουν παρακαταθήκες.

Είναι γεγονός ότι το 2021, οι συνθήκες επιβίωσης για την Ξάνθη ήταν δύσκολες, όχι απαραίτητα λόγω της πανδημίας, αλλά του τρόπου χειρισμού της από αυτούς που είχαν την ευθύνη να προστατεύσουν την υγεία μας, και το ψωμί της οικογένειας μας.

Η Ξάνθη, ένας νομός μικρογραφία της Ελλάδος, έμεινε και αυτή εκτός νυμφώνος και άφησε συναισθήματα ντυμένα στο γκρι.

Η Ξάνθη, στο έμπα του 2022, είναι ντυμένη με ένα γκρι θολό χρώμα που καλύπτει τις επιθυμίες, την δυναμική της και φυσικά τα περίφημα 1000 της χρώματα.

ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΔΩΤΕΙΝΩΝ ΧΡΩΜΜΑΤΩΝ;

Αδιαμφησβήτητα η πανδημία και οι απολήξεις της, άφησαν το στίγμα τους σε όλες της εκφάνσεις της ζωής της πόλης, κυρίως όμως άφησαν απλωμένη στα σοκάκια της, μία θολή ασχημάτιστη απογοήτευση.

Μία απογοήτευση που δεν έχει να κάνει με την πανδημία, αλλά με αυτή την αβεβαιότητα που έσπειραν στις καρδιές της, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη με τις ενέργειες τους κσι τις αποφάσεις τους, να διατηρήσουν την υγεία, τις δουλειές των Ξανθιωτών  και το κέφι τους.

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΚΡΙ – ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι από το αγκάθι βγαίνει το ρόδο.

Έτσι λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί μέσα από το κακό που βρήκε την Ξάνθη, δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουν επιτέλους οι Ξανθιώτες, τι έφταιγε όλα αυτά τα χρόνια και ζούσαν σε μία εικονική πραγματικότητα πιστεύοντας σε θεσμούς και ανθρώπους της εξουσίας.

Το 2021 θα το χαρακτηρίζαμε σαν χρονιά σταθμός στην δική μας πορεία.

Θα την χαρακτηρίζαμε σταθμό για μία πραγματικότητα που μας χτύπησε σαν καταπέλτης και μας έβγαλε από τον λήθαργο, την ευπιστία, και την εγκατάλειψη της δικής μας ευμάρειας,  της τύχης μας και του μέλλοντος μας, αφημένα, παρατημένα θα λέγαμε,   σε χέρια ανικάνων, υπανθρώπων, εραστών της εξουσίας και λάτρεις της ατομικότητας.

Με αυτή τη λογική, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τα δεδομένα κάνοντας επιλογές που θα στηρίζουν εμάς τους ίδιους, την οικογένειά μας και το σύνολο των Ξανθιωτών.

Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία οι Ξανθιώτες να ζυγιάσουν όλα αυτά που ήρθαν μαζί με το 2021.

Να τα αξιολογήσουν, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διώξουν από τις ζωές τους ξενιστές του κακού, της εξουσίας και της αδιαφορίας για το σύνολο.

Το 2022 ας είναι η χρονιά που επιτέλους οι Ξανθιώτες θα κρίνουν και θα αξιολογούν αυτούς που διαφεντεύουν την τύχη τους στα θέματα  της υγείας της εργασίας και της παιδείας.

Ας είναι η χρονιά που μάθαμε από το 202,1 ότι κανένας δεν είναι αξιότερος ημών των ιδίων.