Από τα σοβαρά επεισόδια που  έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε οπαδούς του Τσέπελη και του Δημαρχόπουλου όπου ένας πολίτης κατέληξε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Ξάνθης αναδεικνύεται το ερώτημα αν  τελικά οι ταγοί της Ξάνθης εμπνέουν, ποιους και γιατί.

Οι όλη αντίδραση των οπαδών του Μ. Τσέπελη από το Δροσερο την Κυριακή το βράδυ,  έδειξε μία εικόνα που σαφώς δεν τιμά την Ξάνθη και όπως φάνηκε με κάποιον τρόπο,  ο αρχηγός της παράταξης τους ενέπνευσε.

Οι συνδημότες μας από το Δροσερό έδειξαν τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και συμπεριφέρθηκαν όπως συμπεριφέρονται οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων που  η ομάδα τους νίκησε  σε ποδοσφαιρικό αγώνα,  κέρδισε το τρόπαιο της νίκης και συνήθως αυτόν τον ενθουσιασμό των οπαδών, την πληρώνουν το γήπεδο και οι οπαδοί της αντιπάλου ηττημένης ομάδος. Αυτό ακριβώς καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής.

Οι οπαδοί του Δροσερού προκάλεσαν τους “οπαδούς” της αντιπάλου ομάδος και στην προκειμένη περίπτωση του Δημαρχόπουλου, σε μία προσπάθεια να εκφράσουν τα συναισθήματα τους που η ομάδα Τσέπελη έβαλε γκολ.

Τελικά ο αρχηγός της ομάδος, Μ. Τσέπελης, ενέπνευσε τους συμπολίτες μας σε  σημείο της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής.

Αλήθεια τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί μετατρέπουν με τον λόγο και την συμπεριφορά τους  τον πολιτικό στίβο σε γήπεδο ή στην χειρότερη περίπτωση σε ρινγκ;

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να προσέξει κάποιος  και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που κοινοποίησε συνάδελφος δημοσιογράφος από το NEXT TV όπου αγανακτισμένοι πολίτες διαμαρτύρονται για την απουσία ή την καθυστερημένη παρέμβαση της Αστυνομίας . Όπως καταμαρτυρούν  παρόντες πολίτες, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ελλιπέστατη και εδώ είναι το ερώτημα.

Η αστυνομία της Ξάνθης δεν γνωρίζει ποιοι και πώς αντιδρούν; Δεν συμπεριλαμβάνει στους σχεδιασμούς της την συμπεριφορά “μπουλουκιού” μερίδας συμπολιτών μας;

Μία δεύτερη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος και της συμπεριφοράς συγκεκριμένης μερίδας συμπολιτών μας  είναι ότι τελικά η αναμέτρηση των δύο πολιτικών ανδρών στην κάλπη, δηλαδή του Δημαρχόπουλου και του Τσέπελη έδειξε ξεκάθαρα ότι οι δύο αρχηγοί δεν ενέπνευσαν τους σκεπτόμενους Ξανθιώτες και αρχίζουν τα ερωτήματα.

Γιατί; Τι έφταιξε; Αυτή η έλλειψη έμπνευσης από τους δύο αρχηγούς, συνδέεται με την πολύ μεγάλη αποχή; Μήπως τελικά οι δύο αρχηγοί όπως και οι υπόλοιποι που δεν έφτασαν στο νήμα της δεύτερης Κυριακής δεν εμπνέουν τους Ξανθιώτες;

Μήπως τελικά η Ξάνθη δεν πάσχει από Ξανθιώτες που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν το καλό του αλλά φταίνε οι ηγέτες της που δεν τους εμπνέουν;  Δεν τους δίνουν με την δική τους συμπεριφορά και στάση απέναντι στην πόλη το έναυσμα να κινηθούν , να ενδιαφερθούν και να στηρίξουν τελικά την δική τους πόλη;

Σαφέστατα αυτή η εικόνα καταγράφεται πανελλαδικά.

Τελικά κανένας και τίποτε δεν μπορεί να εμπνεύσει τους Ξανθιώτες και αυτοί με την σειρά τους να στηρίξουν τους ηγέτες τους;

Εκ του αποτελέσματος πάντως φάνηκε ότι οι δύο μονομάχοι προσπάθησαν απλά να “εμπνεύσουν” συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας όπου οι κοινωνική μόρφωση “πέρασε” έξω από τους οικισμούς τους αλλά δεν στάθηκε γιατί προφανώς η δυναμική των αρχηγών φτάνει  μέχρις εκεί.

Είναι ικανοί, δυστυχώς να εμπνεύσουν με “πολλούς” τρόπους συγκεκριμένες μερίδες πολιτών στην Ξάνθη που οι σκέψη σταματά μόνο στο σήμερα καταδικάζοντας πρώτα τούς εαυτούς τους και φυσικά το μέλλων των παιδιών τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ