Ζητείται η άμεση στήριξη της πολιτείας προς τους πληγέντες του Δήμου Αβδήρων

 

 

Με επιστολή του το Επιμελητήριο Ξάνθης που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Στέλιου Μωραίτη, προς όλους τους υπευθύνους ζητείται η άμεση παρέμβαση τους προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο και το χαλάζι που έγιναν στις 14 Ιουνίου στους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων.

Ξάνθη, 15 Ιουνίου 2016

Αρ.Πρωτ.:Φ.971/

 

Untitled XASAPIS 5

ΠΡΟΣ:

Τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

& Τροφίμων

κ. Μάρκο Μπόλαρη

 

Τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης

κ. Γεώργιο Παυλίδη

 

Τον Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

κ. Ιωάννη Καπάκη

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη

 

Τον Δήμαρχο Αβδήρων

κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη

 

Τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ

κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Π.Ε. Ξάνθης

 

Περιφερειακό Υπ/μα ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης

 

Μ.Μ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ανεμοστρόβιλος και το χαλάζι που έπληξε στις 14 Ιουνίου 2016 οικισμούς του Δήμου Αβδήρων Π.Ε. Ξάνθης και ιδιαίτερα τη Γενισέα, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.

Στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την επιβίωση τους, οι υπερχρεωμένοι αγρότες της ευαίσθητης ακριτικής μας περιοχής, μέσα στο νέο περιβάλλον της οικονομικής κατάρρευσης, δυστυχώς προστέθηκε και η ολοσχερής καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου τους.

Ζητούμε την παρέμβαση σας για την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτίμηση τους και εν συνεχεία την άμεση καταβολή των απαραίτητων αποζημιώσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.