Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δυστυχώς για την  επικίνδυνη διέλευση των φορτηγών με ξένες πινακίδες μέσα από τους οικισμούς για να μην πληρώνουν διόδια, θα συνεχίσει να υφίσταται, γιατί δυστυχώς ακόμη, παρ όλο που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος από την Βουλή των Ελλήνων που απαγορεύει την διέλευση τους από οικισμούς μέσα, δεν διευκρινίστηκε πώς αυτό θα πραγματοποιηθεί και κυρίως η πολιτεία, δεν γνωρίζει πόσα ξένα φορτηγά έρχονται στην χώρα μας αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών και φυσικά της ίδιας της χώρας. 

Τελικό συμπέρασμα; Οι νόμοι ψηφίζονται για να ψηφίζονται, η πολιτεία αγνοεί τους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι των οικισμών που περνούν “τράνζιτ” τα ξένα φορτηγά για να μην πληρώνουν διόδια κυρίως όμως αδιαφορεί για το ποιοι μπαίνουν στην Χώρα μας όπου η ανοχή και η αδυναμία της την έχει μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι. Η απάντηση που έλαβαν από τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση είναι επική.

Κυβερνητική Άγνοια για τον αριθμό των βαρέων οχημάτων που διέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Ερώτηση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων κι ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για την επικίνδυνη διέλευση ξένων φορτηγών από οικισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ερώτηση, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές επανέρχονται στο ζήτημα ζητώντας διευκρινήσεις για το πλήθος διελεύσεων ξένων οχημάτων από την Περιφέρεια, αν έχουν συσταθεί τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των αλλοδαπών οχημάτων, αν έχει αναθεωρηθεί ο μηχανισμός επιβολής προστίμων, καθώς και πόσα είναι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και πόσα από αυτά εισπράχθηκαν.

Στην απάντηση του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της Διεύθυνσης Λειτουργίας Συντήρησης & Εκμετάλλευσης Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης, ενημερώνει ότι υφίσταται διαδικασία εξαίρεσης από τον κανόνα της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και ότι η υπηρεσία από 01/07 έχει εκδώσει 627 άδειες διέλευσης. Ενώ η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με έγγραφό της ενημερώνει ότι δεν καταγράφονται τα οχήματα με ξένες πινακίδες που διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων.

Η απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από τους οικισμούς φαίνεται να έχει πολλές εξαιρέσεις ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει καμμιά εικόνα για τον αριθμό των ξένων οχημάτων που διέρχονται.