Σάββας Μελισόπουλος: Τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές έπονται

Άραγε ένα κόμμα στα αυτοδιοικητικές εκλογές θέλει να στηρίξει ή να στηριχτεί;

 Στην προσπάθεια να διερευνήσουμε σε ποια δημοτική παράταξη της Ξάνθης το ΚΙ.ΝΑΛ θα δώσει το χρίσμα, συνομιλήσαμε με τον Σάββα Μελισσόπουλο υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος, εκτιμούμε,  έδωσε μία σωστή εικόνα περί «στηρίξεων» από τα κόμματα. Για το θέμα των χρισμάτων από τα κόμματα της κεντρικής σκηνής, στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ο Σάββας Μελισσόπουλος σημείωσε ότι αυτές – οι στηρίξεις- έπονται.

Ανέφερε ότι μιλάνε  με όλες τις παρατάξεις και όλα τα κόμματα σε μία προσπάθεια να βρεθεί ο κοινός παρανομαστής που θα απομακρύνει από την Ξάνθη την παρούσα δημοτική αρχή αλλά και θα φέρει μία νέα πνοή στην Ξάνθη. Τα κόμματα έπονται, όπως αναφέρει, απαντώντας στο ερώτημα της Χanthitimes.gr αν δηλαδή περιμένει την επίσημη στήριξη του ΚΙ.ΝΑΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ. «Στήριξη και χρίσματα ακόμη δεν μπήκαν στο τραπέζι από κανέναν νομίζω, ούτε και από μένα. Άλλωστε, τα ίδια τα κόμματα διερευνούν ακόμη. Συζητήσεις κάνουν. Προσπάθεια μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν ένα αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο ανεξάρτητα από κόμματα».

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν από πού προέρχεται ο ίδιος  και δεν το έκρυψε ποτέ και πάντοτε ήταν παρών στα αυτοδιοικητικά πράγματα. «Έχουμε ανθρώπους από όλους τους χώρους, τι στήριξη να πάρω και γιατί. Δηλαδή όταν λέμε στήριξη τι να στηρίξει; Όταν έχουμε 3-4 άτομα από το ΚΙ.ΝΑΛ, 5-6 άτομα  από την ΝΔ και άλλα τόσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τι στήριξη να δεχθούμε, όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ, αλλά από οποιονδήποτε άλλο κόμμα».

Ακολούθως ανέφερε ότι όπως η κάθε ομάδα μιλά με τον κάθε πολίτη και ζητά την στήριξη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι συνομιλούν και με τα κόμματα. «Από εκεί και πέρα, σημειώνει, να σε πάρει εργολαβία ένα κόμμα και να σε στηρίξει εγώ δεν το βλέπω σωστό. Δεν βλέπω τι διαφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να έχει ένας από το ΚΙΝΑΛ με έναν από το ΣΥΡΙΖΑ όταν θέλει να αλλάξει η πόλη μου. Όταν είμαι στην σωστή κατεύθυνση και όχι με τους ανθρώπους που τόσα χρόνια λειτούργησαν επαγγελματικά με τον δήμο. Δεν καταλαβαίνω την διαφορά. Αν είμαστε μαζί, τι στήριξη να πάρω. Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς μεταφράζεται η στήριξη και για αυτό δεν την επιδιώκω και δεν την επιζητώ αλλά μιλώ με όλους» για να συμπληρώσει το σκεπτικό του. «Άραγε, ένα κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέλει να στηρίξει ή να στηριχθεί; Τα κόμματα είναι αυτόνομοι πολιτικοί οργανισμοί και θα αναπτύξουν πολιτικές για την κεντρική πολιτική σκηνή. Εδώ τι να μας κάνει το ένα ή το άλλο κόμμα. Αν ένα κόμμα βγει και πει,  ναι αυτή η αυτοδιοικητική παράταξη κινείτε στην σωστή κατεύθυνση και εμείς είμαστε μαζί του, αυτό ας το πει. Δεν ξέρω αν θα το πει τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη κάποιο κόμμα, ευχαρίστως να το πει και θα γίνει δεκτό από όλους τους αυτοδιοικητικούς. Αλλά, να πάω και να ζητήσω την στήριξη από τα κόμματα γιατί; Τι παραπάνω θα μπορούσε μου προσφέρει το κόμμα; Αυτό που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, ήταν μία μοναχική πορεία όσων δεν ήθελαν την παρούσα δημοτική αρχή. Αυτή την στιγμή, είμαστε μία παράταξη με αρχή μέση και τέλους. Στις συναντήσεις μας μαζευόμαστε  100 και παραπάνω άτομα, έχουμε υποψηφίους και όλα αυτά που συνθέτουν μία παράταξη η οποία με την στήριξη των Ξανθιωτών, θα διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου. Τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές έπονται. Τα κόμματα όταν γίνουν εθνικές εκλογές θα βγούνε και θα πούνε τις πολιτικές τους για το Εθνικό πεδίο. Τι δουλειά έχουν τα κόμματα στην πόλη μας; Τα παρακολουθούμε, συνομιλούμε μαζί τους, όμως στην εποχή μας, στηρίξεις και χρίσματα είναι κάπως παράξενο. Τι να πω».

Με αυτήν την φράση και το σκεπτικό του Σάββα Μελισσόπουλου τελείωσε η τηλεφωνική μας συνομιλία.

Είναι γεγονός ότι η θέση του και οι σκέψεις του περί στηρίξεων και χρισμάτων είναι άξια να ληφθεί υπ’ όψη από τους ψηφοφόρους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ