Βροχή οι αιτήσεις για το μουσικό σχολείο αλλά… δεν υπάρχουν αίθουσες

 

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, η ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου της Ξάνθης, επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια του Ελληνικού Κράτους να ικανοποιήσει τις ανάγκες τις εκπαίδευσης.

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί του μουσικού σχολείου Ξάνθης με την ανακοίνωση προς τους γονείς και τους μαθητές, που επέλεξαν το Μουσικό Σχολείο, σημάδι ότι ο κόσμος αγάπησε αυτό το σχολείο, «ευχαριστούμε για την προτίμηση αλλά δεν έχουμε αίθουσες διδασκαλίας» και αμέσως το μυαλό του οποιουδήποτε φορολογούμενου πολίτη, πάει  στην ανεπάρκεια των τοπικών πολιτικών ταγών της Ξάνθης οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να ευαισθητοποιήσουν την Περιφέρεια και να κινητοποιήσουν τα συναρμόδια υπουργία, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίες για να καλυφθούν οι ανάγκες φοίτησης των νεοεισερχομένων μαθητών.

Μπορεί ο μέσος αναγνώστης να αντιληφθεί το μέγεθος της αδιαφορίας όπου συνήθως καλύπτεται πίσω από την γραφειοκρατία, πόσες ελλείψεις παρουσιάζουν τα υπόλοιπα σχολεία, όταν το μοναδικό Μουσικό Σχολείο, που προάγει τον πολιτισμό σε ολόκληρο τον νομό, έχει έλλειψη διδακτικών αιθουσών.

Προφανώς η λέξη ντροπή που πρέπει να αισθάνονται οι υπεύθυνοι, είναι λίγη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς και τις/τους υποψήφιες/ους μαθήτριες/ές για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους προς το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Σχολείο δέχτηκε πολλές αιτήσεις για την εισαγωγή νέων μαθητών/τριών, ωστόσο δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις λόγω ανεπάρκειας χώρου. Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες είναι λίγες και περιορισμένης χωρητικότητας, γεγονός που επιβάλλει τη λειτουργία μόνο δύο τμημάτων Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-2024. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση της ανέγερσης ενός νέου κτηρίου, θα μπορούν να εισαχθούν όλες/οι οι υποψήφιες/οι μαθήτριες/ές.