Κόλαφος για την Ελληνική Κυβέρνηση η στάση του ΥΠΕΞ της Γιουγκοσλυαίας  που θύμισε στα Σκόπια   να μην ντρέπονται για το επίσημο όνομα τους δηλαδή το ΠΓΔΜ.

Αυτό γίνεται από κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους σε αντίθεση με τους “προοδευτικούς” ανεγκέφαλους που κυβερνούν τον τόπο μας οι οποίοι έδωσαν εντολές στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδος  να βάζουν σε ξεχωριστό χαρτάκι του διαβατηρίου τους την σφραγίδα Δημοκρατία της Μακεδονία και άλλοι υπουργοί να δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι αν η Τουρκία πάρει μερικά νησιά δεν χάθηκε  ο κόσμος.

Θα πρέπει να νοιώθουν το λιγότερο ντροπή για αυτές τις συμπεριφορές τους και να διδάσκονται από τους Γιουγκοσλαύους τι σημαίνει κάποιος κυβερνήτης να προσασπίζεται και να υπηρετεί τα συμφέροντα της Χώρας του.

Α.Π.

Οι Σκοπιανοί χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την επίσημη ονομασία της χώρας τους και ζητούν από τους Σέρβους να αποκαλούν τη χώρα τους Δημοκρατία της Μακεδονίας, το όνομα που αναγράφουν στο αλυτρωτικό Σύνταγμά τους.

Ελαβαν όμως αποστομωτική απάντηση από τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς, που τους συνέστησε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι», εάν ντρέπονται για το ΠΓΔΜ να εγκαταλείψουν τους διεθνείς οργανισμούς και φόρα, στα οποία συμμετέχουν με αυτό. Μετά τη διαμαρτυρία τους το 2015 για την αναγραφή της ένδειξης «ΠΓΔΜ» σε πινακίδα στον υπό κατασκευή διεθνή αυτοκινητόδρομο «Διάδρομο 10», τα Σκόπια επανήλθαν στις προκλήσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών του κρατιδίου ζήτησε από τη Σερβία «να μη χρησιμοποιεί στις αποδείξεις των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας την “προσβλητική” ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά το συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Αν για τα Σκόπια η ονομασία ΠΓΔΜ είναι προσβλητική, γιατί δεν εγκαταλείπουν τα Ηνωμένα Εθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ και τις συνεδριάσεις της Ε.Ε., όπου παρίστανται με την ονομασία ΠΓΔΜ; Γιατί βρίσκονται εκεί με αυτήν την ονομασία και τώρα ενοχλούνται με τις αποδείξεις των διοδίων;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του έτους, μιλώντας στο πρακτορείο Beta, ο Ντάτσιτς υποστήριξε πως η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομά τους.