Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις της Χώρας μας όχι μόνο από όλες τις γωνιές των συνόρων μας αλλά και μέσα στα στρατόπεδα όπου δυστυχώς ο κάθε “ελληνοποιημένος” με πολιτικά τερτίπια, μπορεί να υπηρετεί και κάνει την προπαγάνδα του ακόμα και μέσα από στρατόπεδα.

Στην προκειμένη περίπτωση Αλβανόφωνοι προπαγανδίζουν με “α λυτρωτικό” τρόπο κατά της Χώρας που θεωρητικά είναι επιφορτισμένοι να την προστατεύσουν.

Πολλά ερωτηματικά πλέον προκαλεί η λειτουργία  των επιτελικών γραφείων εσωτερικής ασφαλείας του κέντρου εκπαίδευσης όπου υπηρετούσαν οι Αλβανόφωνοι Στρατιώτες.

Τελικά λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίας ασφαλείας του Στρατού ή μήπως στο όνομα της επίπλαστης “δημοκρατίας” που πηγάζει από μυαλά “προοδευτικών”, η λειτουργία τους θεωρείτε φασιστική; 

Α.Π.

Ερευνα του ΓΕΣ  για την ντροπή από νεοσυλλέκτους στο Μεσολόγγι

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Χ αιρετισμός-πρόκληση από επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Οι επτά σχημάτισαν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», σύμβολο που έχει ταυτιστεί με αλυτρωτικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας, και φωτογραφήθηκαν εντός της μονάδας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΓΕΣ, καθώς η φωτογραφία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίστηκαν οι στρατιώτες και βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με πειθαρχικές ποινές.

Η εντολή που έδωσε ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό ήταν να εντοπιστούν άμεσα και να «ξεσκονιστεί» ο φάκελός τους. Οι στρατιώτες αλβανικής καταγωγής (κάτι που προκύπτει σαφώς από τα ονόματά τους) ερευνώνται ακόμη και για το αν έχουν κάποια σχέση με τον UCK ή άλλες εθνικιστικές οργανώσεις.

Κατόπιν δε επικοινωνίας του κ. Στεφανή με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, οι νομικές υπηρεσίες έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, προκειμένου να δουν το νομικό πλαίσιο και τις ποινές που θα καταλογιστούν στους στρατιώτες, οι οποίοι από το στρατόπεδο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την πράξη, που παραπέμπει στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Τιράνων για τη «μεγάλη Αλβανία». Σε πρώτη φάση, θεωρείται δεδομένο ότι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές μονάδες ο καθένας τους.

Ανακοίνωση

Το ΓΕΣ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά (η φωτογραφία δημοσιεύτηκε και σε sites, όπως το zougla.gr). Εντόπισε τους στρατιώτες, ανακοίνωσε σε ποιο στρατόπεδο έγινε το συμβάν και εξέδωσε ανακοίνωση για τα πρώτα μέτρα που θα επιβληθούν. «Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις μονάδες εκστρατείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «διερευνώνται διοικητικές ευθύνες». Αυτές έχουν να κάνουν με το γιατί οι στρατιώτες έφεραν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και φωτογραφήθηκαν σε έναν χώρο όπου υπάρχει έλεγχος (ΚΨΜ) χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι σχημάτιζαν τον «αλβανικό αετό».