Με πυροτεχνήματα, μουσική και χορό άνοιξε, το Σάββατο, η αυλαία του καρναβαλιού στην Πάτρα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου παρακολούθησε την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, από το 1900 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν 10 δεκαετίες, ενώ εξαιρέθηκε η περίοδος 1930 και 1940.

Την έναρξη κήρυξε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, ο οποίος τόνισε πως «η Πάτρα, πιστή στην παράδοση, συνεχίζει την πιο αυθεντική λαϊκή γιορτή με το καρναβάλι της, κόντρα στην οικονομική κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει βάναυσα τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, τη νεολαία». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Πατρινό Καρναβάλι κάνει τη διαφορά με τις άψογες καλλιτεχνικές δημιουργίες του, την επικαιρότητά του και τη μεγάλη συμμετοχή».

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολλή μουσική από την πατρινή ορχήστρα The Band, τα μέλη της οποίας για περίπου μιάμιση ώρα διασκέδασαν τους θεατές με καρναβαλικά τραγούδια και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, τρεις dj’s ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα κορυφωθούν στις 26 Φεβρουαρίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με την καθιερωμένη παρέλαση.