Το «δούλεμα» των Αμερικάνων συνεχίζεται στην Θράκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας συναντήθηκε ο Χ. Μέτιος με  τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη και συζητήθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης στα λιμάνια της ΑΜΘ ενώ δύο βήματα παρά πέρα ο φίλος της Αμερικής και του προέδρου Τράμπ δικτάτορας Ερντογάν, επιτίθεται στον Έβρο με σκοπό να τον αφανίσει. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς και πώς ακριβώς οι Αμερικάνοι θα αναπτύξουν τον τόπο όταν αυτός είναι έτοιμος να ριμαχτει από τον φίλο τους Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Μάθιου Πάλμερ, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Πάιατ, τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Γκρέγκορι Φλέιγκερ και το στέλεχος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Μπριτζίτ Ράιαν, είχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης και ιδιαίτερα η αξιοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, και η σύνδεσή τους με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη των υποδομών και υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, της ενέργειας και του τουρισμού.