Τι γίνονται τα ζώα συντροφιάς όταν πεθαίνουν;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες όταν τα αγαπημένα ζώα συντροφιάς πεθαίνουν, εκτός από την θλίψη που σκορπούν μέσα στο σπίτι και στα μέλη, γενάτε το θέμα που πρέπει ο νοικοκύρης να «αφήσει» το ζωντανό του που επί σειρά ετών του κρατούσε συντροφιά.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη ποιο δύσκολα όταν το ζωντανό ζει μαζί με την οικογένεια  μέσα στο διαμέρισμα και  ο νοικοκύρης δεν διαθέτει κάποια ιδιόκτητη έκταση για να το θάψει.

Ζητήσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπόζ Ραμαδάν να μας πει τι προβλέπετε.

Ο κ. Μπόζ Ραμαδάν αρμόδιος για αυτά τα θέματα, ανέφερε ότι όταν το ζώο συντροφιάς πεθάνει τότε ο νοικοκύρης είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να το θάψει ή να το κάψει σε κάποιο από τα τεφρωτήρια της περιοχής όπου καίγονται και οστά  μεγάλων ζώων.

Η ταφή μπορεί να γίνει σε ιδιόκτητο έδαφος.

Με το σκεπτικό ότι αρκετοί συμπολίτες μας αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, ρωτάμε πλέον την δημοτική αρχή, αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός να ορισθεί ένας χώρος για την υγειονομική ταφή των ζώων συντροφιάς ή αν ο ιδιοκτήτης του ζώου συντροφιάς αδυνατεί λόγω προβλημάτων υγείας να το μεταφέρει για θάψιμο, ο δήμος μπορεί σε αυτήν την περίπτωση με το αρμόδιο τμήμα του να μεταφέρει για ταφή ή καύση το ζώο συντροφιάς που πεθαίνει όπως είναι επιφορτισμένος για τα αδέσποτα που πεθαίνουν στους δρόμους.

Ερωτάτε η δημοτική αρχή έχει αυτήν την δυνατότητα;

Αν όχι, προτίθεται να συνδράμει στους ανήμπορους συνδημότες μας