Ντελή Χαλήλ Τζιχάτ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Νέα Ξάνθη του Πασχάλη Λύρατζη: “Έμαθα από μικρό παιδί να δουλεύω. Νομίζω πώς ήρθε ο καιρός να δουλέψω και για την Ξάνθη”

Ένας  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που δεν περιμένει από τους άλλους να λύσουν τα προβλήματα της πόλης. Μαθημένος από μικρό ψωμί να βγάζει το μεροκάματο με την δουλειά του αποφάσισε πώς ήρθε η ώρα να δουλέψει για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες κατεβαίνοντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και επικεφαλής τον Πασχάλη Λύρατζη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Χαλήλ Ντελή Τζιχάτ, είμαι γεννημένος το 1977 στο Δημάριο Ξάνθης, σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα της Βουλγαρίας. Κατέβηκα πολύ μικρός στην Ξάνθη και την γνωρίζω πολύ καλά. Είμαι πατέρας δύο παιδιών. Αγωνίζομαι όπως όλοι οι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι στον χώρο της φανοποιϊας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί κατεβαίνεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

ΝΤΕΛΗ ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ: Θέλω να πιστεύω ότι είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία και για μένα και για τον δήμο της Ξάνθης να πάρουμε έναν κυρίαρχο ρόλο να κάνουμε μία αλλαγή, άλλωστε ο τίτλος της παράταξης μας το λέει ξεκάθαρα. ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ. Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σαν νέοι που είμαστε για να λυθούν προβλήματα όπως η ανεργία η φτώχια. Να βάλουμε και εμείς το χέρι μας στον βαθμό που μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ανοιχτούν δουλειές για να δουλέψουν οι νέοι μας.

ΝΤΕΛΗ ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ: Βεβαίως. Και δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε από τους άλλους, αλλά πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε, να κάνουμε κάτι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Γιατί διάλεξες την παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ με επικεφαλής τον Πασχάλη Λύρατζη;

ΝΤΕΛΗ ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ: Ο Πασχάλης Λύρατζης είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει εμπειρία στην Διοίκηση, αυτά που λέει τα πιστεύει και είμαι βέβαιος πώς επειδή δεν τάξαμε σαν παράταξη, θα τα υλοποιήσει για όσα έχει δεσμευτεί. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν στην πόλη για την πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Για αυτό και διάλεξα την παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη

ΕΡΩΤΗΣΗ:Αν ο Ξανθιώτικος Λαός με την ψήφο του επιλέξει την δική σας παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προτεραιότητες σας;

ΝΤΕΛΗ ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ: Να κάνουμε την Ξάνθη ποιο καθαρή, να διαχειριστούμε το θέμα των απορριμμάτων, άλλα κράτη βγάζουν λεφτά από αυτό, να συμμαζέψουμε τα πεζοδρόμια που δεν μπορεί να περπατήσει ούτε ΑΜΕΑ, μια μάνα με το καροτσάκι άμεση προτεραιότητα ο άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι αν ο κόσμος θέλει πραγματική παρέμβαση στην πόλη με δουλειά και όχι λόγια, εμείς είμαστε εδώ. Μπορούμε και θέλουμε να το κάνουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Για ποιο λόγο να σε ψηφίσουν οι Ξανθιώτες;

ΝΤΕΛΗ ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ: Γιατί απλούστατα έμαθα από μικρό παιδί να δουλεύω και αν ο κόσμος της Ξάνθης με επιλέξει και με την ψήφο του με βάλλει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα δουλεύω ακόμη περισσότερο για την Ξάνθη που μεγάλωσα και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά και κοινωνικά. Δεν θέλουμε τις καρέκλες για να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε εκλεγεί. Έμαθα από μικρό παιδί να δουλεύω για μένα και την οικογένεια μου. Ήρθε καιρός να δουλέψω και για την Ξάνθη αν το θέλουν οι Ξανθιώτες. Θα είμαι παντού παρών σε κάθε δρόμο σε κάθε γειτονιά κοντά σε κάθε πρόβλημα του Ξανθιώτη. Κάθε μέρα από την στιγμή που κοινοποιήθηκε η συμμετοχή μου στην παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη, ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί μου ή οι άνθρωποι της γειτονιάς μου, μου κάνουν παράπονα για τα φώτα τις λακκούβες και άλλα πράγματα. Αυτό μου δίνη την διάθεση να θέλω να στηρίξω αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους υπεύθυνους ξεκινώντας από αυτά τα απλά πράγματα και προχωρώντας στα μεγαλύτερα.