Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθών, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες τις δηλώσεις Κατρούγκαλου πώς δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ακριβώς τις ίδιες δηλώσεις έκανε πριν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, και ότι έχει να κάνει με την επιβίωση του Ελληνικού Λαού.

Ποιος πιστεύει τον κ. Κατρούγκαλο από την στιγμή που άνοιξε το εν λόγω θέμα; Μάλιστα η τελευταίες λέξεις της δήλωσης του είναι όλη η αλήθεια. Ο Υπουργός μιλάει για παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και αυτά θα γίνει αφήνοντας τους εργαζόμενους, όσοι από αυτούς έχουν δουλειά, με αποδοχές γύρω στα 500 ευρώ και συντάξεις στα 300 ευρώ.

Βέβαια ο κ. Υπουργός μιλάει μόνο για περικοπές που “δεν ΘΑ γίνουν” για την μείωση του κόστους διαβίωσης κανένας από την κυβέρνηση δεν αναφέρει τίποτε.

Α.Π.

«Ποτέ δεν έχει μπει στο τραπέζι ζήτημα 13ου και 14ου μισθού, ούτε απ’ έξω ούτε από τους ελληνικούς φορείς» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

«Ο ίδιος ο ΣΕΒ που παλαιότερα μιλούσε για ενδεχόμενη ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού στους 12, είπε ότι ούτε γι’ αυτόν δεν υπάρχει ζήτημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα επομένως, μείωσης μισθών, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος. «Αυτό δεν ισχύει μόνο για το δημόσιο τομέα, ισχύει και για τον ιδιωτικό» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη, είναι να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Γιατί, πράγματι, η πλήρης αδυναμία να έχουμε κοινωνικό διάλογο στην Ελλάδα, ουσιαστικά συνιστούσε ένα εισιτήριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρώπη. Και εμείς θέλουμε να γυρίσουμε τη χώρα μας στην κοινωνική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις βέλτιστες πρακτικές, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι, «πράγματι, σ’ αυτές θα στηριχτούμε και εννοούμε, προφανώς, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο να ρυθμίζεται η αγορά από τα κοινωνικά δικαιώματα».