Στην «αναμπουμπούλα» ο λύκος χαίρετε

 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 

Παρέμβαση έκανε με «παραπολιτικό» τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης,  στην εσωκομματική διένεξη της ΝΔ της Ξάνθης  μεταξύ του πολιτευτή Κώστα Μαλάκη και του προεδρείου της ΝΟΔΕ όπου με την ανάληψη των καθηκόντων τους, άρχισαν τις επισκέψεις στους δημάρχους και τους φορείς της πόλης, με αποτέλεσμα οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, να τους αποκαλέσουν «περιφερόμενο θίασο».

Κατά την άποψη μερικών στελεχών της ΝΔ, σχετικά με το προεδρείο της ΝΟΔΕ, υπάρχει ένα θέμα μιας και δεν υπήρξε δεύτερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου,  με αποτέλεσμα ο Κιατίπης Νικόλαος να ορισθεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Ένα θέμα που τέθηκε και στον εκ «δεξιών» του κ. Αυγενάκη, ο οποίος σε συζήτηση του με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδέχτηκαν την όλη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.  Άρα για το κόμμα, όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, πρόεδρος ΝΟΔΕ είναι ο κ. Κιατίπης και ορθώς επισκέφθηκε τους φορείς και τους δημάρχους οι οποίοι προέρχονται από την ΝΔ (;) το ερωτηματικό δεν είναι ρητορικό, με δεδομένο ότι οι δήμαρχοι της Ξάνθης που εξελέγησαν με την σημαία της ΝΔ, ήταν απόντες από τους αγώνες του κόμματος στην Ξάνθη.

Από την άλλη, ο κ. Μαλάκης, έχει τα δίκια του γιατί μπήκε μπροστά στις προηγούμενες εκλογές σαν μέλος της ΝΔ και άρα έχει λόγο στα εσωκομματικά. Ένας λόγος παραπάνω γιατί   έτσι όπως τα έκανε  η Κυβέρνηση, με τα βάρβαρα και αντιαναπτυξιακά μέτρα,  καλό είναι να πέσουν οι τόνοι γιατί τώρα πρέπει όλοι στην ΝΔ πρέπει να ενωθούν για να γλυτώσει η Χώρα από την λαίλαπα που την βρήκε.

Άλλωστε μπορούν  να αποταθούν οι ενδιαφερόμενοι, στα όργανα του κόματος και εκεί να αποφασιστεί ή όχι η επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών στην Ξάνθη για την ανάδειξη νέου προέδρου ή η παραμονή του κ. Κιατίπη στην ΝΟΔΕ.

Όσο για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση του γραμματέα Μ. Πατεράκη προς τον τοπικό ΠΑΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η ορθότερη και δεν χρειάζεται κάποιος να προσθέσει κάτι περισσότερο. Τα έργα τους μιλούν από μόνα τους.

Άλλωστε στην παραπολιτική δεν απαντάς με πολιτική. Κάτι που στερείται ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς.

Λιανίδης 9