Γ. Τσιτιρίδης: Η Μουντζουροδευτέρα είναι παρακαταθήκη για το μέλλων και τις επόμενες εκδηλώσεις του δήμου που αφήνουν το αποτύπωμά τους στην τοπική αγορά

Ρωτήσαμε τον δήμαρχο του δήμου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη αν οι πετυχημένες εκδηλώσεις της Καθαροδευτέρας έχουν κάποιο αντίκτυπο στην τοπική αγορά και η απάντηση του ήταν άμεση και ξεκάθαρη. «Στις εκδηλώσεις της Καθαροδευτέρας τις οποίες και στηρίζει ο δήμος Αβδήρων, σκοπός μας δεν είναι να τονώσουμε την τοπική αγορά και κυρίως τις τοπικές επιχειρήσεις των οικισμών αλλά, είναι να προσελκύσουμε κόσμο ο οποίος και θα στηρίξει τις επόμενες εκδηλώσεις όπως τα Δημοκρίτεια και φυσικά τους θερινούς μήνες την παραλιακή ζώνη».

Είναι γεγονός ότι η θέση του δημάρχου Αβδήρων μας εξέπληξε με δεδομένου ότι μέσα στον σχεδιασμό είναι και η τόνωση της τοπικής αγοράς με πλάγιο τρόπο.

Με λίγα λόγια, ο δήμος Αβδήρων στήριξε οικονομικά τις εκδηλώσεις στον Πολύσιτο, όπου όπως σημείωσε  τα άρματα φέτος ήταν πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά όχι για να έχει άμεσο όφελος η τοπική αγορά στον δήμο του, όπου βέβαια όπως σημείωσε παρατηρήθηκε η μικρή κίνηση με επισκέπτες οι οποίοι ήπιαν το τσιπουράκι τους, το αναψυκτικό τους αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο.

Για τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, το ζητούμενο είναι όλος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε την καθαροδευτέρα στα δημοτικά του διαμερίσματα που είχαν εκδηλώσεις, όπου όπως τόνισε, όλες οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν άψογα και ο κόσμος εξυπηρετήθηκε χάρηκε και ξέδωσε, να μας επισκεφτούν και στα επόμενα δρώμενα όπως τα Δημοκρίτεια τα οποία ήδη οργανώνονται από τώρα και όπως σημείωσε, θα είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά και εννοείτε ότι ο κόσμος αυτός που συγκεντρώθηκε από κάθε γωνιά του νομού θα επισκεφθεί την  παραλιακή ζώνη και εκεί η τοπική αγορά θα λειτουργήσει.

Παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον η μουντζουροδευτέρα.

Τον ρωτήσαμε αν τα χρήματα που δαπάνησε ο δήμος Αβδήρων για την μουντζουροδευτέρα θα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία έστω και μακροπρόθεσμα.

Η απάντηση μονολεκτική: «Βεβαίως».

Άλλωστε ο δήμος Αβδήρων με την κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλιακή ζώνη, συντηρεί δεκάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργαζόμενους.

Παρακαταθήκη για το μέλλον η Μουντζουροδευτέρα.