Για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας συναντήθηκε, έπειτα από αίτημά μας, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό για να πάρει επίσημη απάντηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που ανακοίνωναν πως την Κυριακή της Αποκριάς έχει παρθεί απόφαση από τον Δήμο Ξάνθης να είναι ανοιχτά τα εμπορομάγαζα. Αναδείξαμε από την πλευρά μας την κάθετη αντίθεση του σωματείου μας και των εμποροϋπαλλήλων να αναγκαστούν να εργαστούν σε συνθήκες εορταστικές που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη την ψυχαγωγία την διασκέδαση αλλά και την ξεκούραση. Αναφέραμε επίσης ότι συνολικά  οι εργαζόμενοι γίνονται στόχος όλων των αντεργατικών νόμων και ουσιαστικά έχει γίνει  λάστιχο το ωράριο και η ζωή των εμποροϋπάλληλων και των οικογενειών τους, υποχρεώνοντας τους να δουλέψουν τρεις Κυριακές τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Πως ουσιαστικά το κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών πέρα από τους εμποροϋπάλληλους θίγει με τον ίδιο τρόπο και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που εξοντώνονται κι αυτοί από τη φορολεηλασία και την ακρίβεια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η απόφαση πάρθηκε από την απερχόμενη Δημοτική αρχή  και τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Σεπτέμβρη του 2023.  Δήλωσε έμμεσα ότι αντιτίθεται στην εφαρμογή της απόφασης και πως η νομική υπηρεσία του Δήμου αναζητά τρόπο για να την αλλάξει.

Τονίσαμε ότι εμείς θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και θα οργανώσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μην μαυρίσει για μια ακόμη Κυριακή η ζωή των συναδέλφων. Για να παραμείνουν κλειστά τα εμπορομάγαζα την Κυριακή της Απόκριας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στον αγώνα για να μην περάσει η προσπάθεια να μας «κλέψουν» άλλη μια Κυριακή από τις ζωές μας. Να μαζικοποιήσουν το σωματείο, να συμμετέχουν στην απεργία της 28ης Φλεβάρη ενάντια στην ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με  αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

28η Φλεβάρη ημέρα μνήμης κι αγώνα από το έγκλημα στα Τέμπη, που έγινε αιτία να χάσουν της ζωή τους 57 άνθρωποι  διεκδικούμε την προστασία μας και την ασφάλεια μας στα ΜΜΜ, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

 

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.