ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον  Βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, τον Γραμματέα Αντώνη Μήτρου και τα μέλη της ΝΕ Ξάνθης πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς του Νομού στο πλαίσιο της εκδήλωσης–ημερίδας «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον: Σύνθεση απόψεων και πολιτικής», που θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

 

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και στη Δασική Υπηρεσία. Σημαντικές ελλείψεις κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, ελλιπής πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον συνθέτουν την υπάρχουσα εικόνα της περιοχής αναφορικά με τη μηδαμινή πρόληψη από τα φυσικά φαινόμενα.

Οι αρμόδιοι κατά τη συζήτηση τόνισαν την αναγκαιότητα ίδρυσης μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στον Εχίνο λόγω της γεωγραφικής του θέσης προκειμένου να υπάρχει γρηγορότερη παρέμβαση σε περιστατικά αρμοδιότητάς τους, κάτι που έχει επανειλημμένα αναδείξει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο Βουλευτής κ. Μπαράν. Είναι επιτακτική ανάγκη, να εκπονηθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας που να εμπεριέχει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής καθώς και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη υδροδότηση, ιδιαίτερα των δυσπρόσιτων περιοχών.

 

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η πρόληψη, είναι το κλειδί για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των δυσμενών καταστάσεων που μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Επιτέλους το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για την κυβέρνηση. Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος, η θωράκιση της πολιτικής προστασίας και η αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης αποτελούν μέρος των βασικότερων προτεραιοτήτων μας.