Όπως δείχνουν τα πράγματα από τις αντιδράσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης τα θέματα του τόπου που ψάχνουν λύση είναι πολλά και ένα από αυτά είναι η πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου στον Ίασμο όπου έχει γίνει σοβαρό πεδίο αντιπαράθεσης των στελεχών του Μέτιου και της αντιπολίτευσης.
Ο Χ. Γάκης  μέλος της μείζονος  αντιπολίτευσης απαντά στην αναφορά του Χ. Μέτιου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του  Π.Σ. απόντος του ιδίου, ο οποίος,  στην συνέχεια με καυστική ανακοίνωση βάλλει κατά του Περιφερειάρχη κατηγορόντας τον μάλιστα ότι προσπάθησε να λύση το πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας με απευθείας παράνομη ανάθεση.
Σίγουρα η απάντηση του Περιφερειάρχη σε αυτήν την κατηγορία αναμένετε με πολύ ενδοιαφέρων.
Απάντηση του Περ. Συμβούλου κ Χρήστου Γάκη στον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. για την αναφορά στο όνομα του κατά την απουσία του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπου απουσίαζε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Χρήστος Γάκης ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ αναφέρθηκε στο όνομα του. Ακολουθεί η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χρήστου Γάκη:

«Ο κ. Μέτιος σχετικά με την Γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αφήνοντας την πεσμένη γέφυρα μάλλον για «τουριστική ατραξιόν», κάτι σαν τον Πύργο της Πίζας (μόνο που εκείνος γέρνει, δεν έχει πέσει τελείως), προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες του λέγοντας ότι πριν από ένα χρόνο, καταψήφισα σε μια επιτροπή την παράνομη απευθείας ανάθεση που ήθελε να κάνει για την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας.

Μια παράνομη απευθείας ανάθεση η οποία καταψηφίστηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή. Μια επιτροπή από αποτελείται από Νομικούς και Πρόεδρος της είναι ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αν όλοι εμείς στην επιτροπή θέλαμε το κακό του τόπου και ο κ. Μέτιος που εδώ και δύο χρόνια το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν μια παράνομη απευθείας ανάθεση θέλει το καλό του τόπου, είναι μάλλον για γέλια.

Πάντως αν θέλει δύο χρόνια ο κ. Μέτιος για να κάνει μια απευθείας ανάθεση και μάλιστα παράνομη, μάλλον θα χρειαστεί αιώνες μέχρι να αποκαταστήσει με μόνιμες διαδικασίες την πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο. Εκτός και αν ο κ. Μέτιος έχει άλλες αναπτυξιακές ιδέες στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα να συνδέσει με ποταμόπλοιο τον Δήμο Ιάσμου με την υπόλοιπη Ροδόπη. Όλα αυτά πάντως είναι λυπηρά. Όταν διοικείς, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου και όταν κάνεις λάθη απλά ζητάς συγνώμη από τον κόσμο και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος».