Τα απορρίμματα μπορούν να είναι πλούτος

 – ΝΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ

– Πράσινη ενέργεια από τα απορρίμματα και πράσινα άλογα.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, την πιο σύγχρονη της χώρας, και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τις δυνατότητές τους. Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Πράγματι, αυτή η μονάδα την οποία τυπικά εγκαινιάζουμε σήμερα, αν και ήδη λειτουργεί, δεν απαλλάσσει απλά την Περιφέρεια από τον βραχνά της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ταυτόχρονα ανακουφίζει και φορολογούμενους από βάρη εκατομμυρίων ευρώ, που συνεπάγονταν -θέλω να θυμίσω- τα συνεχή πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει καθαρή, φθηνή ενέργεια, δημιουργώντας και νέες αγορές ταυτόχρονα για ανακυκλώσιμα υλικά, για δευτερογενές καύσιμο.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλει να πει ο Πρωθυπουργός για την Μονάδα Διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αρκαδία, αλλά, αν λάβουμε υπόψη μας την διαχείριση των απορριμμάτων στην ΑΜΘ με βάση την λειτουργία της αμαρτωλής ΔΙΑΑΜΑΘ, τότε σίγουρα όλα τα παραπάνω που είπε ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θα σταθώ μόνο στο σημείο εκείνο του Πρωθυπουργού που λέει ότι γλυτώσαμε από τα συνεχή πρόστιμα της Ε.Ε. γιατί λέει τα γλύτωσαν οι φορολογούμενοι, επειδή λέει, μπήκε η Αρκαδία ενεργά στην διαχείριση των απορριμμάτων και απλά ρωτώ τον κ. Πρωθυπουργό, τον Χ. Μέτιο, περιφερειάρχη της ΑΜΘ και εννοείται τον Μ. Τσέπελη πρόεδρο της αμαρτωλής ΔΙΑΑΜΑΘ. Αλήθεια κύριοι, γιατί οι πολίτες να πληρώνουν τα πρόστιμα στην Ε.Ε; Οι πολίτες δεν συμβάδισαν με τις οδηγίες της Ε.Ε;

Οι πολίτες καθυστέρησαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα και να απορροφήσουν τα κονδύλια από την Ε.Ε;

Μήπως τελικά σε αυτή την χώρα να πληρώσουν αυτοί που φταίνε;

Ως πότε οι πολίτες θα επιτρέπουν στον κάθε λογής τσαρλατάνο να του τριβελίζει το μυαλό λέγοντας του κάθε ημέρα ότι επειδή δεν οργανώθηκε η ΔΙΑΑΜΑΘ με βάσει τις οδηγίες της Ε.Ε και άρα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο; Να πληρώσει τα πρόστιμα ο επικεφαλής της και ο Περιφερειάρχης που επέλεξε τον επικεφαλής.

Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε.

Οι πολίτες επέλεξαν με την ψήφο τους τους εκπροσώπους τους σύμφωνα με το «δημοκρατικό» τους δικαίωμα.

Γιατί λοιπόν όταν αυτοί που επιλέχθηκαν δεν κάνουν την δουλειά τους και φορτώνουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων πρόστιμα στους πολίτες;

Τα πρόστιμα λοιπόν να τα πληρώσουν αυτοί που είχαν και έχουν την ευθύνη απέναντι σε αυτούς που πληρώνουν τους φόρους στερώντας τις οικογένειες τους μία καλύτερη καθημερινότητα.

Τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή οι πολίτες από την διαχείριση της Μονάδας Διαχείρισης απορριμμάτων θα έχουν οφέλη όπως  φθηνή και καθαρή ενέργεια νιός ήμουν και γέρασα.

Και όσο για την φθηνή ενέργεια. Ας βάλλει σε τάξη τους προμηθευτές ρεύματος επ ωφελεία των πολιτών και ας αφήσει την πράσινη ενέργεια και τα πράσινα άλογα για τον εαυτό του.