Καταστρατηγεί τον νόμο το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης;

 

Για μία ακόμη φορά τα Υπουργεία δεν στηρίζουν τους πολίτες, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν πληρώνει τα νυχτερινά των στελεχών συνοδών σκύλων σύμφωνα με τον προβλεπόμενο νόμο.

 

Αντιλαμβάνεται κανείς πώς όταν το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως είναι αυτή της Θράκης, δεν στηρίζει το προσωπικό που εργάζεται συνήθως τις νύχτες, θα πρέπει ο κ. υπουργός και η φυσική ηγεσία του Στρατεύματος, να φροντίσουν η ψυχολογία του προσωπικού τους να είναι τέτοια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες προάσπισης της ακεραιότητας της πατρίδας απέναντι σε έναν εξωτερικό εχθρό όπως είναι η Τουρκία, που το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει είναι πολύ περισσότερα από το λίγο, καταπονημένο,  και με μία ψυχολογία, που άγεται και φέρεται, ανάλογα με τα κέφια του υπουργού.

Ελπίζουμε ο υπουργός κ. Δένδιας να δει το όλο θέμα και να μην αφήνει το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού παραπονεμένο.

 

Ποιο συγκεκριμένα η επιστολή της Ένωσης προς τον υπουργό αναφέρει.

 

          Με αφορμή το σχετικό άρθρο, συνάδελφοί μας Συνοδοί Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων (Σ-ΣΕΣ), επικοινώνησαν με την Ένωσή μας προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα καταγγελλόμενα, με την παράκληση να παρέμβουμε για την επίλυση της αδικίας που υφίστανται.

 

          Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι, το Ελληνικό Δημόσιο, αν και εργάζονται ως επί τω πλείστον κατά τις νυκτερινές ώρες, δεν τους αποζημιώνει όπως νόμος ορίζει, γεγονός που συνιστά κατάφορη αδικία δημιουργώντας ανισότητες μετά των λοιπών συναδέλφων τους.

 

          Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου η εν θέματι αποζημίωση να καταβάλλεται και στους Συνοδούς ΣΕΣ, χωρίς αστερίσκους, αποζημιώνοντάς τους αναδρομικά και εφεξής.