ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ;

Τι θα κερδίσει η Ξάνθη;

Γιατί πέτυχε αυτό που επί δεκαετίες προσπαθούσαν όλοι οι δήμαρχοι της Ξάνθης;

Την συναίνεση;

Και φτάσαμε στο δια ταύτα.
Το αποτέλεσμα της Κυριακής των δημοτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, έστειλε τα δικά του μηνύματα στους Ξανθιώτες ψηφοφόρους και νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτά.

Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη την πολύ μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων, τότε το ποιο ισχυρό μήνυμα της κάλπης είναι ότι:
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ
ΔΡΟΣΕΡΟ ΔΕΝ
ΒΓΑΖΕΙ
ΔΗΜΑΡΧΟ

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν ο υποψήφιος δήμαρχος εμπνέει τον λαό της Ξάνθης, οι Ξανθιώτες δεν λογαριάζουν ποιος είναι απέναντί τους και τι μέσα, θεμιτά ή αθέμιτα, χρησιμοποιεί.

Να πάμε στο δια ταύτα.

Ο Στράτος Κοντός, παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε από τα «τσανάκια» του Μ. Τσέπελη, τα οποία, δεν είχαν την «τσίπα», να κρυφτούν το βράδυ της νίκης, και ήταν μπροστά μπροστά στις φωτογραφίες και στο πλευρό του Στράτου Κοντού.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΑ ΔΙΟΙΚΉΣΗΣ ΤΗΝ 1-1-24 ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ;

Αδιαμφισβήτητα ναι.
Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να δοθεί μία χρονική περίοδος ανακωχής, μέχρις ο δήμαρχος, να έχει εικόνα του τι παραλαμβάνει.

Δεν γνωρίζουμε τις σκέψεις του νέου δημάρχου, αν δηλαδή κάνει την απογραφή για να στείλει στα έδρανα του κατηγορουμένου τον πρώην δήμαρχο Μ. Τσέπελη για κακοδιαχείριση του ιδρώτα των Ξανθιωτών και χωρίς καμία λογική, σπατάλη, ή απλά θα απογράψει και θα καταμετρήσει τις πληγές της Ξάνθης από την κακοδιαχείριση, για να τις επουλώσει με τον χρόνο. Αυτό όμως, εκτιμούμε ότι λίγη σημασία έχει, αφού θα σταθεί η αιτία να γνωρίζουν οι Ξανθιώτες που πήγε ο ιδρώτας τους εδώ και 4 χρόνια.

Άρα σε αυτόν τον αγώνα, θα χρειαστεί την στήριξη όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν την προσπάθεια του την 2η Κυριακή.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Στράτος Κοντός, θα βρει μπροστά του ένα βουνό από προβλήματα και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που φαίνονται όπως η καθαριότητα, οι παιδικές χαρές και άλλα πολλά.

Αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα κληθεί ο Στράτος Κοντός να διαχειριστεί από 1-1-2024 με την ανάληψη της διοίκησης θα είναι «πταίσματα» μπροστά στο βουνό των προβλημάτων που θα βγουν στην επιφάνεια «σκαλίζοντας» τα «πεπραγμένα» του πρώην δημάρχου και ορθά οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στήριξαν τον Στράτο και την παράταξη του.

Πείστηκαν όπως και οι ψηφοφόροι τους ότι μεταξύ των δύο ανδρών, δηλαδή του Μ. Τσέπελη και του Στράτου Κοντού, αυτός που έχει την θέληση και τις δυνατότητες να αλλάξει την πόλη είναι ο νεο εκλεγμένος δήμαρχος Σ. Κοντός.

Αυτό βέβαια, σημαίνει ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που στήριξαν τον αγώνα του Στράτου Κοντού την 2η Κυριακή, θα πρέπει να του δώσουν πίστωση χρόνου και να στηρίξουν την προσπάθειά του να ξεβρομίσει την πόλη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Διαφορετικά δεν έχει κανέναν νόημα η στήριξη τους, αν αρχίσουν και τον «πυροβολούν» από την πρώτη εβδομάδα της ανάληψής της διοίκησης.

Σαφώς και δεν γνωρίζουμε αν οι επικεφαλής των παρατάξεων δεσμεύθηκαν στον δήμαρχο ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες του, άλλωστε, δεν μπορεί να γνωρίζουν πολλοί τι ειπώθηκε μεταξύ τους στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες ή τις συναντήσεις τους.

Σημασία λοιπόν έχει, οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι δυσκολίες έχει μπροστά του ο δήμαρχος, με δεδομένο ότι επί 4 χρόνια σαν αντιπολίτευση, γνώρισαν πολύ καλά τι σημαίνει “στεγανό” στην πολιτική ενημέρωση.

Α.Π.