Ποιοι έχασαν στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ποιοι κέρδισαν και τι πρέπει να μείνει στην πολιτική συνείδηση των Ξανθιωτών

Αν θέλουν οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι, πολλά μπορούν να καταφέρουν.

Το τελικό συμπέρασμα που βγαίνει από την εκλογική διαδικασία της 15ης Οκτωβρίου είναι ένα και μοναδικό.

Οι Ξανθιώτες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους.

Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, αυτή είναι η σκληρή, για τον Μ. Τσέπελη, πραγματικότητα.

Οι Ξανθιώτες, θεατές στο θέατρο του παραλόγου, που παρουσίαζε ο απερχόμενος δήμαρχος μαζί με το πολιτικό «τσίρκο» που είχε στήσει επί 4 χρόνια, απλά παρακολουθούσαν και την ημέρα της κρίσης έκριναν τα λόγια και τα έργα του απερχόμενου δημάρχου Μ. Τσέπελη.

Όλη αυτή η θολούρα που περιέβαλε στα της διαχείρισης του ιδρώτα τους από τους διάττοντες αστέρες της πολιτικής, τα δείγματα νεοπλουτισμού, η χωρίς καμία τσίπα στήριξη των «κολλητών» και όλη η αμετροέπεια στην συμπεριφορά και τις πολιτικές αποφάσεις, μέτρησαν αρνητικά για τον απερχόμενο δήμαρχο.
Η αλήθεια είναι ότι οι Ξανθιώτες μετρούσαν τα ένα λάθος μετά το άλλο και περίμεναν την ευκαιρία να στείλουν το μήνυμά τους στον Μ. Τσέπελη, ο οποίος προφανώς, καβάλα επάνω στο καλάμι της πολιτικής δεν πήρε χαμπάρι τι λέγανε οι συνδημότες του, παρά το μεγάλο δίκτυο πληροφοριών που είχε στήσει.

Οι Ξανθιώτες έστειλαν τα μηνύματά τους αλλά ο καβάλα στην εξουσία δήμαρχος, δεν τα έλαβε υπόψη του. Προφανώς «διάβαζε» μόνο τα μεγάλα και όμορφα λόγια που έγραφε ο φιλικός του τύπος και τα μέσα ενημέρωσης που έναντι αμοιβής, έγραφαν ψέμματα, προφανώς για να μην χάσουν την εύνοιά του και το μεγάλο δίκτυο των «ρουφιάνων» που έστησε, εφόσον πληρωνόταν αδρά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έστελναν τις πληροφορίες που αυτός ήθελε να ακούσει και άρα τον παγίδευσαν.

Για να μείνουμε στον τίτλο, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι ο Ξανθιώτικος λαός, ο οποίος τελικά, δεν παρασύρεται από την λάμψη της εξουσίας και το χρυσοποίκιλτο άρμα της πολιτικής.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Τελικά αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων που στήριξαν την εκλογή του Στράτου Κοντού, αποδείχθηκε στην πράξη, ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι». Αποδείχθηκε στην πράξη ότι και νου και γνώση αλλά και εντιμότητα διαθέτουν.

Ένα πολιτικό σύστημα στην Ξάνθη που για δεκαετίες είχε απαξιωθεί στην συνείδηση των Ξανθιωτών, λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον των Ξανθιωτών.

Αυτό είναι Πανελλαδική Πρωτιά και ίσως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστούν από την συμπεριφορά των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης

 

που στήριξαν τον νυν δήμαρχο Ξάνθης Σ. Κοντό.

Τα μέλη των παρατάξεων που στήριξαν στον δεύτερο γύρω την στάση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. ένα εύγε στους Ξανθιώτες ψηφοφόρους για την συμπεριφορά τους που άφησαν κατά μέρος τις προσωπικές πολιτικές τους καταβολές, για να στηρίξουν το καλό της πόλης.
Τέλος, η ευθύνη του Στράτου Κοντού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολύ μεγάλη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ