Την Δ.Ο.Υ. και το Καρυόφυτο επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Σ. Κοντός

Από τη χθεσινή μας επίσκεψη στο Καρυόφυτο συζητήσαμε με τους κατοίκους θέματα μείζονος σημασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Σύμφωνα με το σημείωμα της παράταξης ο Σ. Κοντός βρέθηκε στο Καρυόφυτο και την Δ.Ο.Υ. Ξάνθης.

 

Η ορεινή περιοχή χρήζει άμεσης βοήθειας και παρεμβάσεων σε βασικές υποδομές όπως η ύδρευση, η αναβάθμιση του φωτισμού σε σκοτεινά σημεία, καθώς και η ασφαλτόστρωση οδών και η αναδιαμόρφωση του αγροτικού οδικού δικτύου.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ειπώθηκαν είναι η αποξένωση που νιώθουν οι κάτοικοι από τον Δήμο.

Δίκαιο αίτημα λοιπόν, των μόνιμων κατοίκων ως ενεργοί πολίτες είναι ότι οι τοπικές αρχές και υπηρεσίες οφείλουν να τους λαμβάνουν υπόψη  καλύπτοντας τις βασικές και απαραίτητες ανάγκες τους (για παράδειγμα: προμήθεια καυσόξυλων από το δασαρχείο, αναβάθμιση του κέντρου υγείας Σταυρούπολης, εύκολη μεταφορά προς το κέντρο του Δήμου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Παράλληλα ζητούν, να έχουν οικονομική βοήθεια μέσω της ανάθεσης σε αυτούς διαφόρων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη γύρω περιοχή όπως, από την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί με τον εξωραϊσμό και την αξιοποίηση των τοπικών μνημείων αναδεικνύοντας την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Δ.Ε. Σταυρούπολης.

Χρέος μας να συνδράμουμε για μια αντιμετώπιση ισάξια με όλους τους πολίτες του Δήμου Ξάνθης, για μια Ξάνθη αλλιώς.

 

 

Επισκεφθήκαμε χθες τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και συνομιλήσαμε με τον Προϊστάμενο και το προσωπικό της, όπου ενημερωθήκαμε για την οικονομική κατάσταση στον Δήμο Ξάνθης, όπως αυτή προκύπτει από τα δεδομένα της υπηρεσίας.

Επιπλέον, επισκεφθήκαμε την Κτηματική Υπηρεσία και τη Χημική Υπηρεσία του Νομού Ξάνθης, οι οποίες συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο, και συνομιλήσαμε με το προσωπικό τους.

Ο κύριος στόχος των συναντήσεων ήταν να αναδείξουμε τη σημαντική συνεισφορά που προσφέρουν αυτές οι κρίσιμες υπηρεσίες του κράτους στον τόπο μας και να εξετάσουμε πώς ο Δήμος Ξάνθης μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει το έργο τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, με σκληρή δουλειά, μπορούμε να προκαλέσουμε σημαντικές αλλαγές, ακόμα και σε θέματα που ενδεχομένως να φαίνονται δύσκολα και δαπανηρά σήμερα. Με τη σωστή προσέγγιση, μπορούμε να επιτύχουμε άμεσα.

αποτελέσματα.