Οι νέοι Ξανθιώτες….πρωταγωνιστές

Ποιος είμαι εγώ ;(σύντομο βιογραφικό)

 

Ονομάζομαι Καλτσάς Ιωάννης του Χρήστου και της Κλειώς το γένος Πεγιοπούλου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ξάνθη, είμαι 28 ετών και εργάζομαι ως Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Λογιστική και χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είμαι από μικρή ηλικία εθελοντής αιμοδότης και μυελού των οστών, επίσης είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης από την ηλικία των 10 ετών.

 

Γιατί είμαι υποψήφιος;

 

Από τα σχολικά και φοιτητικά μου χρόνια ήθελα να ασχολούμαι με τα κοινά τόσο του σχολείου μου όσο και της πόλης. Ήμουν στο 15μελές και στο Μαθητικό κίνημα που με τις δράσεις μας αγωνιζόμασταν να δημιουργήσουμε  ένα σχολείο πρότυπο και σύγχρονο για τους μαθητές. Επίσης, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών  του ΔΠΘ , είχα ως προτεραιότητα τους συμφοιτητές μου αλλά και την μέγιστη βελτίωση της σχολής μου. Έτσι η επιθυμία ενασχόλησης με το Δήμο μου ήταν αναπόφευκτη. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και  εργάζομαι, θέλω οι νέοι συνδημότες μου να ζουν και να εξελίσσονται στον τόπο τους. Έτσι, με τον συνδυασμό ¨Δήμος Πρότυπο¨ και υποψήφιο δήμαρχο τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο νιώθω πως με τις δυνατότητες και τις δεξιότητες μου θα καταφέρω να πραγματοποιήσω όλες τις ιδέες και τα όνειρα που έχω για αυτόν εδώ τον τόπο.

 

Γιατί να κατέβω στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 με τον συγκεκριμένο δήμαρχο ;

 

Ποικίλοι ήταν οι λόγοι που είπα άμεσα το ΝΑΙ στην πρόταση που μου έκανε κ. Δημαρχόπουλος να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του “Δήμος Πρότυπο”. Αρχικά υπάρχει ένας νέους αλλά και ανανεωμένος συνδυασμός με όρεξη για πολλή δουλειά με πρόγραμμα και καθαρότητα. Επιπλέον αφορμή  να είμαι ήταν ο ίδιος ο κ. Δημαρχόπουλος. Είναι ένας έντιμος, με νέες, σύγχρονες, διαφορετικές ιδέες άνθρωπος που μόνο στόχο έχει να δημιουργήσει έναν δήμο πρότυπο για όλη προσβάσιμο και φιλικό στην διαβίωση για όλους. Έναν δήμο που παρά τις δοκιμασίες και περιπέτειες που θα συναντήσει στο διάβα του θα έχει ως γνώμονα μόνο το καλό της πόλης, της Ξάνθης. Τέλος, οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες αναζητούν και επιθυμούν αλήθειες, θέλουν το Δήμαρχό τους δίπλα τους, να τους κοιτά στα μάτια και να τον εμπιστεύονται, θέλουν ειλικρίνεια, θέλουν σοβαρότητα, θέλουν ασφάλεια, θέλουν εντιμότητα, θέλουν έργα και όραμα.

 

Πως θέλω την πόλη;

Η πόλη έχει την ανάγκη από σύγχρονο και αξιόπιστο πρόγραμμα για να γίνει καλύτερη, σύγχρονη και πιο προσβάσιμη για όλους. Το βασικό μέλημα του συνδυασμού μας αλλά και δικός μου, είναι να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα που να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των Ξανθιωτών, πράγμα το οποίο έγινε. Οι βασικοί πυλώνες του είναι 6+1 ειδικά για την νεολαία, οι οποίοι πιστεύω πως καλύπτουν όλα τα βασικά θέματα αλλά δημιουργούν και νέες ευκαιρίες για την πόλη μας.
Το πρόγραμμά μας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας πρότασης. Ήμασταν οι πρώτοι που το κάναμε γνωστό, ανακοινωνοντας το στο ευρύ κοινό της πόλης. Αυτό έγινε με συντονισμένη και αδιάκοπη εργασία, που διήρκησε μεγάλο χρονικό διάστημα, που καταγράψαμε και κωδικοποιήσαμε τις ανάγκες και τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που αγγίζει όλους και όλες.Είναι το πρόγραμμα πάνω στο οποίο θέλουμε να μας κρατάτε υπόλογους, μέχρι το τέλος της 5ετίας μας. Είναι το μέτρο σύγκρισης της αξιοπιστίας μας μαζί σας, αλλά και η πρόκληση για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.
Οι πυλώνες του προγράμματός μας είναι οι κάτωθι:
– Υποδομές
– Τουρισμός – Πολιτισμός
-Αθλητισμός – Παιδεία – Υγεία
-Κοινωνική Μέριμνα
-Ψηφιακός Μετασχηματισμός
-Καθημερινότητα – Περιβάλλον – Ασφάλεια
-Project 17-24

Στηρίζοντας τον συνδυασμό μας και κατ’ επέκταση εμένα, εμείς οι νέοι θα έχουμε φωνή στην διακυβέρνησή του Δήμου μας και θα είμαστε η κινητήριος δύναμη και όχι απλά ο τροχός της αμάξης. Θα μπορούμε να εκφραστούμε, να προτείνουμε, να δημιουργήσουμε, να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας και να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας. Χρειάζεται θέληση, γνώσεις και φρέσκιες ιδέες για να επέλθει η ουσιαστική ευμάρεια της αυτοδιοίκησης. Ας ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους και ας τους βοηθήσουμε ουσιαστικά να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, να μας προτείνουν τις καινοτόμες λύσεις τους και να ακούσουμε τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση, την βελτίωση και την αντιμετώπιση για τα ζητήματα των δήμων και των κοινοτήτων μας.