Μαίρη Τσιακιρογλου η «σιδηρά κυρία» της Ξάνθης;

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ» ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η ΜαίρηΤσιακίρογλου υπεύθυνη του καταστήματος δια «χειρός Σωτήρη», Τρίτη γενιά στο τιμόνι της επιχείρησης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην 28ης Οκτωβρίου 27, θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως η ανερχόμενη «σιδηρά κυρία» της Ξάνθης.

Θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά για τους λόγους που σήμερα το περιοδικό Αγορά … Ζω Ξάνθη αποφάσισε να ασχοληθεί με μία επαγγελματία που βρίσκει χρόνο να συνδυάσει την δουλειά της, τις συλλογικότητες που εκπροσωπεί και την τίμια πολιτική.  Θα περιοριστούμε μόνο σε μία «φωτογραφική» παρουσίαση για τον τίτλο που της αποδίδουμε.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι ευαίσθητο, ευγενικό και αποφασιστικό. Θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει διπλωμάτη μόνο για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και του συλλόγου των καταστημάτων εστίασης που εκπροσωπεί.

Ευαίσθητη, αγωνιά για το αύριο των επιχειρήσεων της Ξάνθης και αγωνίζεται για αυτό με πείσμα, δυναμική που θα την ζήλευαν πολλοί άνδρες στην Ξάνθη.

Όσο για το πολιτικό κομμάτι θα πρέπει οι Ξανθιώτες να της βγάλουν το καπέλο.

Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Είναι στέλεχος της ΝΔ και για να πάρει το βουλευτικό χρίσμα, δεν έκανε αυτό που έκαναν οι άλλοι. Δηλαδή δεν ξημερο βραδιάστηκε έξω από τις πόρτες των κομματικών στελεχών που έχουν επαφή με το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη.

Το έκαναν πολλοί Ξανθιώτες και μεγάλος αριθμός αυτών που το έκαναν, τοποθετήθηκαν – «τακτοποιήθηκαν» (;) σε διάφορες κεντρικές κομματικές θέσεις, στην Περιφέρεια, στην ΠΕ Ξάνθης και φυσικά στα παρακλάδια των κεντρικών κομματικών θέσεων.

Η Μαίρη Τσιακίρογλου υπέβαλε την επιθυμία της να είναι βουλευτής, το κόμμα στα κεντρικά, προφανώς λαμβάνοντας πληροφορίες από άσχετους «αφισοκολλητές και κλακαδόρους», εκτίμησε ότι τα προσόντα της δεν αρκούν για να είναι υποψήφια βουλευτής στο κόμμα.

Εκτιμούμε ότι αυτό είναι μία λάθος κομματική επιλογή και θα εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί;.

Μετά την απόφαση των κεντρικών να μην είναι υποψήφια βουλευτής στην Ξάνθη με την ΝΔ η Μαίρη Τσιακίρογλου ως «στρατιώτης» του κόμματος και ενώ γνώριζε όλο το παρασκήνιο σεβάστηκε την απόφαση των κεντρικών, δεν αντέδρασε, δεν βγήκε με δηλώσεις όπως πολλά στελέχη δημόσια εκφράζουν την πικρία τους για το «άδειασμα»(;)

Ένα χρόνο περίπου μετά τις εκλογές και κρίνοντας από  το ανύπαρκτο παραγόμενο πολιτικό έργο πολλών από τα εκλεγμένα και προβεβλημένα στελέχη σε Εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο,  θα λέγαμε ότι κακώς δεν προτιμήθηκε από τα κεντρικά του κόμματος η Μαίρη Τσιακίρογλου γιατί …

Κρατάει το τιμόνι της επιχείρησης που στην πλάτη της μετρά τρεις γενιές παρουσίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Ξάνθης και αυτό θέλει ικανότητες. Για να κρατήσεις μία επιχείρηση εστίασης σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, είναι δύσκολο και απαιτεί ικανότητες και πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με το  όνομα της επιχείρησης που “παίζει” στην αγορά της Ξάνθης  κοντά τρεις γενιές.

Αυτό σημαίνει πραγματική δουλειά και προσφορά στην κοινωνία μέσω αυτής. Δίνει μεροκάματο στο προσωπικό της, και στηρίζει την αγορά της Ξάνθης εφοδιάζοντας το κατάστημά της με πρώτες ύλες από ντόπιους επιχειρηματίες. Άραγε έχουμε δει πολλούς πολιτικούς και κομματικούς συνδαιτυμόνες της Αθήνας με την Ξάνθη, να βγάζουν τα προς του ζην δουλεύοντας στην δική τους επιχείρηση; Επειδή θα τεθεί θέμα από κάποιους υψηλά ιστάμενους στην πολιτική ιεραρχία της Ξάνθης  ότι έχουν επιχειρήσεις και άρα ξέρουν τι σημαίνει εργασία, θα απαντήσουμε ότι με δημόσιο χρήμα, ο καθένας θα μπορούσε να κρατήσει την επιχείρηση του ψηλά και ο νοών νοείτω.

Η Μαίρη Τσιακίρογλου είναι πρόεδρος του σωματείου εστιατορίων καφέ μπαρ της Ξάνθης. Ένας επαγγελματικός κλάδος που όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω covid-19 προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Η ευθύνη του εκπροσώπου του κλάδου είναι μεγάλη και όλοι γνωρίζουμε το τρέξιμο που απαιτείται για να προβληθούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις.

Επίσης είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών που όλοι ξέρουμε ότι είναι θέση που εκλέγεται κανείς από τους ανθρώπους της δουλειάς και όχι του παρασκηνίου.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν ο τίτλος «σιδηρά κυρία» της αρμόζει, όμως σίγουρα άνθρωποι σαν την Μαίρη Τσιακίρογλου που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο και τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν με υπομονή και επιμονή, μάλλον είναι προτιμότερη από πολλούς που «φορούν παντελόνια» και κρύβονται πίσω από την κομματική τους ταυτότητα για να βγάλουν τα προς του ζην και να «εκπροσωπήσουν» συμπολίτες μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ