ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-Πρωτέας Γρεβενών 89-62

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πήρε ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς επικράτησε με 89-62 του Πρωτέα Γρεβενών αποδίδοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όμορφο μπάσκετ.

Έτσι για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ προκρίνεται σε επόμενη φάση του Κυπέλλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δείχνοντας ότι πλέον αποτελεί μια σταθερή δύναμη των Εθνικών κατηγοριών και ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τους περισσότερους αντιπάλους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά και για τις δυο ομάδες με τους παίχτες να αποδίδονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά και του αγώνα ο Σωτήρης Κατσαμούρης που σε αυτό το σημείο πέτυχε 16 πόντους με 4 τρίποντα.

Οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν με 15 πόντους πίσω αντέδρασαν με τον παλιό γνώριμο Γρούδο που σημείωσε 3 διαδοχικά τρίποντα ρίχνοντας επικίνδυνα τη διαφορά και βάζοντας την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έσφιξε την άμυνα του, ο Μπουτσακτσή συνέχισε να κόβει τα σουτ των αντιπάλων, οι παίχτες γενικά είχαν καλή κίνηση και ρυθμό στη συνάντηση και έτσι το σκορ έφτασε σε υψηλά επίπεδα με τον Γιώργο Ζαφειρούδη να χρησιμοποιεί για αρκετό διάστημα όλους τους παίχτες του.

Τα δεκάλεπτα: 33-18,45-35,65-50, 89-62

Διαιτητες: Ξενικάκης, Ντούρας, Ράπτης (Σαλικίδης)

ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Ζαφειρούδης): Πρέλεβιτς 8, Κουρτίδης 7(1), Παλλάκης 2, Μακαρατζής 5(1), Βασαλάκης, Μητρόπουλος 5(1), Διαμαντής 8(2), Γιαγκούλας 4, Μπουτσακτσή 12, Καλαμπάκας 8(2), Κατσαμούρης 30(4).

ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Χασιώτης):  Μαχαιριανάκης 5 (1), Αναστασόπουλος 3(1), Κλωναράς 13, Γρούδος 16(3), Σιπιτάνος 5, Τσιμίδης 2, Ζίμπρας, Κατηιρτζίδης, Ασλανίδης 2, Ιωαννίδης 10(1), Καναβός 6(2), Φαντέλας