Μπουχ’ τση ο άνθρωπος (μπούχτισε- αγανάκτησε)

 

Η κουβέντα για τον πρώην δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο που τα παπαγαλάκια του Τσέπελη συνέχεια ρωτάν … και τι έκανε ο Δημαρχόπουλος όταν ήταν δήμαρχος.

Τσατίστηκε ο ερίφης και παρουσίασε στο διαδίκτυο την έκθεση πεπραγμένων και μάλιστα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, όταν έκανε την «μάζωξη» για τα πεπραγμένα του στο Ι.Θ.Τ.Π., κανένας από τους σημερινούς ινστρούχτορες δεν ήταν εκεί.

Να πούμε και μια αλήθεια που πονάει. Ο Μ. Τσέπελης έκανε ποτέ καμμιά έκθεση πεπραγμένων;

Όχι βέβαια. Άλλωστε ποια είναι τα πεπραγμένα του. Ο ίδιος τα γνωρίζει;

 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΡΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ

Ο λόγος για την κριτική που ασκείτε από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους δημαρχιακούς και βουλευτικούς αναφορικά με την προεδρεία του Κ. Καραμανλή στην ΣΕΚΕ.

Όλοι αντιλαμβάνονται τον τρόμο και τον πανικό του ντόπιου πολιτικού συστήματος που οι Ξανθιώτες πληρώνουν αλλά λογαριασμό δεν βλέπουν.

Όλοι αντιλαμβάνονται τον πανικό του συστήματος με την κάθοδο του Στράτου Κοντού στο πολιτικό γίγνεσθαι και την δυναμική που αποκτά αυτή η υποψηφιότητα για τον δήμο Ξάνθης, και οι λόγοι του πανικού είναι πολλοί.

Ο κυριότερος όμως λόγος, που ακόμη και το σύστημα Τσέπελη δεν θέλει να πιστέψει, είναι η απραξία του και  «ωχαδερφισμός» του.

Άρα δεν τους φταίει ούτε ο Στράτος Κοντός επειδή είναι γιός του Αλέξανδρου Κοντού, ούτε ο Καραμανλής που αναλαμβάνει την προεδρεία της ΣΕΚΕ, απλά τους φταίει ο κακός τους εαυτός, που έγινε η αιτία για να απαξιωθούν στα μάτια του Ξανθιώτικου λαού.

Δυστυχώς για αυτούς, ο Ξανθιώτικος λαός, δεν ξεχνά απαξιωτικές συμπεριφορές και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, τότε ο Ξανθιώτης, στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ανθρώπους που τους κορόιδεψαν και δεν αξιοποίησαν τα λεφτά τους για το καλό και το μέλλων των παιδιών του.

Αυτή λοιπόν είναι η αιτία που τρέμουν την κάθοδο του Στράτου και ανασύρουν από τα στοιχειωμένα ντουλάπια τους, ιστορίες που ανήκουν στο παρελθών και είναι λογικό να γυρνούν στο παρελθών αφού δεν γνωρίζουν τι  θα κάνουν οι ίδιοι για το μέλλων της Ξάνθης.

Σε αντίθεση με αυτούς, ο Στράτος ξέρει τι χρειάζεται να γίνει στο μέλλων και πώς θα γίνει, γιατί απλούστατα το θέλει και το μπορεί.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Ο ΜΕΤΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Δεν ξέρω πόσο βοήθησε ο Μ. Αμοιρίδης ή ο Μέτιος για να έρθουν οι Βούλγαροι επισκέπτες στις παραλίες του Μυρωδάτου αλλά, αν δεν ήταν ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης να ανοίξει τον Άγιο Κωνσταντίνο, στις παραλίες του Μυρωδάτου, θα είμασταν εμείς και εμείς.

Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά το σωστό είναι σωστό.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του Μ. Αμοιρίδη και του Χ. Μέτιου να δείξουν «τουριστικό» έργο στην Περιφέρεια αλλά για την Ξάνθη που πνέει τα λοίσθια της και κλείνει το ένα Ξενοδοχείο μετά το άλλο, καλό θα είναι, να είναι λίγο ποιο προσεχτικοί.

Δεν απαξιώνει κανένας το έργο του Μ. Αμοιρίδη, αλλά, αυτό το έργο, κατά την ταπεινή μας γνώμη, οι Ξανθιώτες – και ας τον ψηφίζουν- δεν το είδαμε στην Ξάνθη, το όποιο έργο του Μ. Αμοιρίδη,  έδωσε αλλού τουριστικούς καρπούς.

ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΙΤΣΙΝΗ ΜΕ ΔΟΝΤΣΟ;

Δεν ξέρω πόσο ευσταθεί αυτό το θέμα, αλλά μου λένε ότι ο καιρός μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου είναι αρκετός και θα μπορούσε να γίνει ένα κοινό σχήμα για να χτυπήσει τον Τσιτιρίδη.

Προφανώς η πηγή μου δεν ήταν καλά πληροφορημένη και μάλλον αυτός που του το μετέφερε, εννοούσε την συνεργασία για την Δεύτερη Κυριακή, αλλά στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ.

Μάλιστα ο Κριτσίνης, για να δείξει την δυναμική του έναντι του Τσιτιρίδη, παρέθεσε δείπνο σε πολύ κόσμο σε χωριό της Ξάνθης.

΄Πράγματι αν όλοι οι συνδαιτημόνες τον ψηφίσουν, κάτι μπορεί να γίνει.

Πάντως η σύμπραξη του Κριτσίνη με τον αδύναμο κρίκο προς το παρών Δόντσο, δεν φαίνεται να ευοδώνεται στην λογική ότι ο Κριτσίνης προς το παρών αντιγράφει τον Τσιτιρίδη.

Ίδωμεν.

 

Ερντογάν ο αναξιόπιστος

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΒΑΜΑΙ

Ειλικρινά όλο αυτό το «νταλαβέρι» με τον Ερντογάν «βρωμάει» από όπου και αν το πιάσεις. Και δεν βρωμάει επειδή ο Ερντογάν άλλα λέει την μια και άλλα κάνει, αλλά αυτή η εμμονή της Ελλάδας να μπει σε έναν διάλογο «καμένο» από χέρι, πραγματικά με ξεπερνά.

Βρε τι χέρι του απλώσαμε με τους σεισμούς, βρε τι του κάνουμε πλάτες να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση, βρε τι κάναμε την «παλαβή» στο ανατολίτικο παζάρι με την Σουηδία, βρε αδειάσαμε κάποια από τα νησιά μας με ελαφριά άρματα μάχης, βρε καθυστερούμε το φράχτη του Έβρου για να τον «ξαλαφρώσουμε» από τους παράνομους μετανάστες.

Βρε όλους τους τουρίστες από την Ρωσία του τους στείλαμε πεσκέσι, βρε τι πελάτες από την Ελλάδα του στείλαμε για να ψωνίσουν στηρίζοντας την Εθνική του οικονομία.

Αυτός εκεί, τον «χαβά» του.

Αλλά και εμείς τον «χαβά» μας. Θέλουμε να κάνουμε ντε και καλά διάλογο με έναν ανισόρροπο. εγκληματία πολέμου, μην Ξεχνάτε τους Κούρδους και φυσικά την Κύπρο.

Με λίγα λόγια. Ο τύπος (Ερντογάν) έχει πάρει το 1/3 του νησιού, ζητάει να φύγει ο Στρατός από τα νησιά μας, στέλνει κάθε τρείς και λίγο τα πολεμικά του αεροπλάνα να μας τα «πρήζουν» και εμείς τον «χαβά» μας.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, τον Ερντογάν δεν τον φοβάμαι αυτός κάνει την δουλειά του με τον τρόπο που ξέρει. Εμείς όμως ως χώρα έχουμε τον τρόπο μας;