Μπορεί μέσα στην “αυταπάτη” τους ο κ. Τσίπρας και Τόσκας να βλέπουν μεμονωμένα περιστατικά την αύξηση της εγκληματικότητας, όμως η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Παρακάτω θα αναφέρουμε μόνο όσα περιστατικά εγκληματικότητας καταγράφηκαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα σε ένα 24ωρο.

Οι πολίτες που ζούνε καθημερινά την εγκληματικότητα λένε στον κ. Τσίπρα και Τόσκα να βγούνε από τις αυταπάτες τους και να ενισχύσουν την αστυνομία η οποία με μισθούς πείνας και μόνο “εξοπλισμό” το φιλότιμο τους, παλεύουν στην κυριολεξία να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των εγκαταλειμένων πολιτών από τους πολιτικούς.

Θυμίζουμε μερικά από τα “μεμονωμένα” περιστατικά που συνέβησαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ το τελευταίο 24ωρο όπως:

– 7 διαρρήξεις σπιτιών  και επιχειρήσεων στην Αλεξανδρούπολη και τα περίχωρα της.

-Σύλληψη 2 ατόμων για παραεμπόριο.

-Σύλληψη για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ξάνθη.

Αν θέλει και άλλα “μεμονωμένα” περιστατικά ο κ. Τόσκας πολύ ευχαρίστως να του αναφέρουμε και άλλα. Είναι γεμάτος ο μπαχτσές όπως…

-Σύλληψη Οπλοφορία πολίτη στην Ορεστιάδα.

-Καβάλα και Κομοτηνή σύληψη για ναρκωτικά.

-Σκοπιανός διακινητής λαθρομεταναστών.

-Πακιστανός με 5,5, κιλά χασίς.

Αναλυτικότερα

 

Συνελήφθη χθες (17-2-2016) το απόγευμα, στις Καστανιές Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν  να κατέχει 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 49 φυσίγγια κρότου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

 

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών στην Καβάλα και την Κομοτηνή

 

Κατασχέθηκαν 85 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 180 ναρκωτικά δισκία

 

Συνελήφθησαν χθες (17-2-2017) το πρωί, στην Καβάλα και Κομοτηνή, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 64 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 

`

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Καβάλα, συνελήφθη ο 64χρονος, διότι κατείχε στην οικία του δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 85 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εντόπισαν 180 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατέσχεσαν.

 

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα του 59χρονου.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υπεβλήθησαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής.

 Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος  προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη σήμερα (18-2-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ροδόπης, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

 

Ειδικότερα, πλησίον του δυτικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Στη συνέχεια, στον κόμβο Ιάσμου, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό, όπου εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε, πεζός, σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 5,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Ο δράστης είχε παραβιάσει τακτική άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και απόδραση κρατουμένου

 

Κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 5.774 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθη την 16-2-2017 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και απόδραση κρατουμένου.  

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.774 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνή προστασία
  • τρία (3) πλαστά έγγραφα διαφόρων δημόσιων φορέων
  • το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα

 

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος είχε παραβιάσει 5ήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου ήταν έγκλειστος για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας και αναζητούνταν από την 14-11-2016.

 

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και επιχειρήσεις στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης

 

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων
 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, επτά (7) διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και επιχειρήσεις, που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης. 

 

Συνελήφθησαν προχθές (16-2-2017) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 21, 20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες διαρρήξεων και ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών, 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 κουκούλα full face και 1 σκούφος.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι οι δράστες, τις  απογευματινές και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή.

 

Επιπλέον, προέκυψε ότι την 3 και 6-2-2017 στην Αλεξανδρούπολη, ο 21χρονος, με τη βοήθεια ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξε μία επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της 47 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο επιχειρήσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Σημειώνεται ότι οι τρεις (3) δράστες, ηλικίας 21, 20 και 19 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Σύλληψη 2 ατόμων  για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Συνελήφθησαν την χθες (17-2-2017) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας. 

 

Κατασχέθηκαν 101 υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, ενώ επιβλήθηκε στους δύο ημεδαπούς το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.    

  Σύλληψη 54χρονου  για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 

 

Κατασχέθηκαν 3.883 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη χθες (16-2-2017) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του και σε αποθήκη αυτής, εντόπισαν συνολικά 3.883 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.