Κάποιοι αναπολούν το παρελθών και καίνε το μέλλων της Ξάνθης

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΕΚΕ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Α. ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ «ΣΟΥΠΑ»

Διάβασα με λύπη μου άρθρο σε συγκεκριμένο Ξανθιώτικο σάϊτ, του οποίου οι συνδαιτημόνες του στο παρελθών,  ευνοήθηκαν από την ΣΕΚΕ,  και συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική τους, αξίζει δε να σημειώσουμε ότι σήμερα, ωφελούνται σκανδαλωδώς από τον νυν δήμαρχο Μ. Τσέπελη, ευτελίζοντας την αποστολή τους, η οποία είναι να ασκούν κρητική στην εξουσία και αντί να λαμβάνουν, τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα, για να κρατήσουν την ανεξαρτησία τους, βάλλουν κατά μιας επιχείρησης στην Ξάνθη, που δίνει οικονομικές ανάσες στο νομό για να “χτυπήσουν” τον υποψήφιο δήμαρχο Σ. Κοντό.

Ο λόγος για την προσπάθεια σύνδεσης του Α. Κοντού με την Πρωθυπουργία του Κ. Καρανμανλή και το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων στην Ξάνθη, όπου στην προσπάθεια να «χτυπήσουν» τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και κατ’ επέκταση τον γιό του Στράτο, που κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, όπου αν εκλεγεί, το εν λόγω σάϊτ (ταγμένος κονδυλοφόρος στην υπηρεσία του Μ. Τσέπελη και του συστήματος που έχει αναπτύξει), κινδυνεύει να χάσει το «ψωμάκι» του, αν ο νυν δήμαρχος  χάσει το δημαρχιλίκι.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αν τα συνεταιριστικά εργοστάσια, συνέχιζαν την λειτουργία τους με τον τότε γνωστό τρόπο, οι εργαζόμενοι θα είχαν τις απολαβές που έχουν οι σημερινοί εργαζόμενοι στο καζίνο της Ξάνθης, που ναι μεν μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, ναι μεν οι εργαζόμενοι δουλεύουν και μετακινούνται καθημερινά στον Έβρο, αλλά οι μόνες απολαβές τους είναι ότι η εργοδοσία πληρώνει μόνο το ένσημό τους, και τις αποδοχές χρόνων, απλά τις χρωστάει και οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακαλούν να βγουν στην σύνταξη, μήπως και τα ένσημα που τους κολλάει  η εργοδοσία, πιάσουν τόπο.

Αν δεν είχαν κλείσει τότε τα συνεταιριστικά εργοστάσια, θα τα έκλειναν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές που τα ήθελαν όλα δικά τους, σίγουρα, θα τα είχαν κλείσει από μόνοι τους, γιατί δεν θα είχαν να πληρώσουν ούτε τα ένσημα των εργαζομένων των συναιτεριστικών εργοστασίων. Φωτεινό παράδειγμα η ΡΟΔΟΠΗ, η οποία συνεχίζει να δίνει τα προβλεπόμενα από τον νόμο στους εργαζομένους της.

Το αν κάποιοι δεν λειτούργησαν σωστά, η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της.

Αυτό όμως, ανήκει στο παρελθών, και ως προς τις πολιτικές επιλογές, όλοι οι εμπλεκόμενοι, κρίθηκαν.

Όμως, αυτό πλέον, ανήκει στο παρελθών, και σήμερα στην  Ξάνθη, υπάρχει μία εταιρεία, κερδοφόρα, και υπάρχει ένα όνομα, αυτό του πρώην Πρωθυπουργού, που θα δώσει ξεχωριστό κύρος στην εταιρεία (prestige) και αυτή, θα συνεχίσει να λειτουργοί και να στηρίζει 11.000  παραγωγούς καπνού και άλλες τόσες χιλιάδες παραγωγούς φρούτων και να συντηρεί άλλες γεωργικές δραστηριότητες.

Στο όνομα του πανικού, του κυκλώματος Τσέπελη, για την υποψηφιότητα του Στράτου Κοντού, για την δημαρχία της Ξάνθης, κάποιοι, οι οποίοι ευεργετήθηκαν «τα μάλλα», στρέφουν τα χρυσοπληρωμένα από τον Τσέπελη βέλη τους, κατά της οικογένειας Κοντού.

Σαφέστατα και οι Ξανθιώτες κατανοούν το προσωπικό οικονομικό πρόβλημα τους, όταν «αποσταρτευτεί» με την ψήφο του λαού της Ξάνθης ο Μ. Τσέπελης. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι και φυσικά όλη η Ξάνθη, ότι οι σημερινοί πρωτοκλασάτοι στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ,  θα μείνουν άνεργοι, και σίγουρα  αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει  να κάψουν τον μοναδικό οικονομικό πνεύμονα στην Ξάνθη  για να μην βγει ο Στράτος Κοντός … δήμαρχος.

Όλοι οι Ξανθιώτες το αντιλαμβάνονται αυτό.

Και να πούμε μια αλήθεια.

Η δική μας πολύχρονη παρουσία στον δημόσιο λόγο, δεν ήταν ποτέ κοντά στην οικογένεια Κοντού, και ούτε είχε «νταλαβέρια» με τους στενούς συνεργάτες του Κ. Καραμανλή όταν ήταν πρόεδρος ΝΔ και Πρωθυπουργός της Χώρας, και άρα, μπορούμε να γράψουμε και το «στραβό» αλλά και το «ίσιο» και καλό είναι, αυτοί που ευνοήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τον Α. Κοντο, τουλάχιστον να σιωπούν.  Τώρα βέβαια, αν οι εντολές που λαμβάνουν από τους σημερινούς «εργοδότες» τους είναι διαφορετικές, τότε, ας κάνουν καλά με την συνείδησή τους.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς πρωτίστως, είναι η πόλη μας, να διοικείται από έντιμους και ικανούς Ξανθιώτες, και ο Νομός Ξάνθης, να πρωτοπορεί στο επιχειρείν, για να υπάρχει μεροκάματο στους νυκοκυραίους του τόπου μας.

Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους, όπως και τα άγρια ένστικτα των λύκων που πεινάνε και επιτίθενται σε ότι κινείται,  και η όλη συμπεριφορά κάποιων από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, βλέποντας να χάνει ο Τσέπελης την εκλογική κούρσα, αλυχτάν, ουρλιάζουν, γιατί γνωρίζουν ότι αν ο Μ. Τσέπελης φύγει από την εξουσία θα πεινάσουν.

Γιατί κακά τα ψέματα, όσα και να «παντελονιάσουν», τα έτοιμα φεύγουν εύκολα, όσο εύκολα και αν ήρθαν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ