Ο Κασιδιάρης απαρνήθηκε τον Μιχαλολιάκο και ιδρύει δικό του κόμμα

Με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αλλά και πρώην υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε πως δεν ανήκει πλέον στη νεοφασιστική οργάνωση και ιδρύει δικό του κόμμα.

Καλεί τους πολίτες που ασπάζονται τις ιδέες του να μπουν στη σελίδα ELLHNES.net και να γίνουν μέλη. Το κεντρικό σύνθημα που προβάλλει είναι “Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες”.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβασε και βίντεο στα social media όπου επιτίθεται σχεδόν σε όλους, στην κυβέρνηση, στην αξιωματική αντιπολίτευση, στον πρωθυπουργό προσωπικά, ακόμα και στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μετέχει πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, διότι η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά δυστυχώς υπήρξε απόλυτη διαφωνία”.

Αυτό αναφέρει ο ίδιος ο πρώην βουλευτής της ΧΑ στην ανακοίνωσή του στο κανάλι του youtube.

“ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ! Οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία και δράση ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη” αναφέρει χαρακτηριστικά στο κέιμενο που συνοδεύει το διάγγελμά τού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα θα στελεχώνουν “επιφανή και σοβαρά πρόσωπα. Με στελέχη υψηλού επιπέδου, που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό, πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια στην κοινή αντεθνική γραμμή του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας”.

Πριν μερικές ημέρες, στις 14 Μαϊου συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναδημοσίευσε μία παλιότερη ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter, με την οποία δείχνει την ενόχλησή του για τις αποχωρήσεις στη Χρυσή Αυγή.

Η ανάρτηση είχε γίνει πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου του 2019 και τότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε αναφορά στο μεγάλο του λάθος, το οποίο ήταν, όπως έγραφε, “εσείς”. Δηλαδή κάποια μέλη της οργάνωσης που κατά τον ίδιον τον πρόδωσαν.