Κ. Κουρτίδης: Τα Νεστοχώρια της Ξάνθης είναι τα διαμάντια της ΑΜΘ

Στα Νεστοχώρια της Ξάνθης βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, σε μια  ένδειξη ότι και οι δύο θέλουν να στηρίξουν δρώμενα που προάγουν τον πολιτισμό και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χ. Μέτιος έδωσε το «οκ» στον Κ. Κουρτίδη να ετοιμάσει τον χάρτη των πολιτιστικών δράσεων στα Νεστοχώρια για την τρέχουσα και επόμενη θητεία και όπως είναι φυσικό, ο ίδιος ο Κ. Κουρτίδης, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες προβολής της περιοχής, θα αναθέσει σε ειδικό σύμβουλο να συγκεντρώσει όλες τις δράσεις της περιοχής,  οι οποίες οργανωμένα πλέον, θα συμπεριληφθούν σε αυτόν τον χάρτη, ο οποίος και θα προβληθεί προκειμένου τα διαμάντια του Νέστου, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε στην ανάρτηση του, τα Νεστοχώρια της Ξάνθης, να τύχουν της ανάλογης αναγνώρισης και προβολής.

Ποιο συγκεκριμένα ο Κ. Κουρτίδης αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση.

Τα Νεστοχώρια της Ξάνθης αποτελούν τα διαμάντια της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία προχώρησε σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, για να τα προβάλλει και προωθήσει ως προορισμό,  με συναυλίες, πεζοπορικές διαδρομές, διαβάσεις του ποταμού με καγιάκ, θέατρο, δρώμενα με συλλόγους, αλλά και συνδιοργανώσεις, τις οποίες τίμησε και με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης μας Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εκδηλώνει συνεχώς και έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Στην ομιλία του μάλιστα εξέφρασε τη βούλησή του να εντάξει τον περιβαλλοντολογικό αυτό παράδεισο σε Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (OXE), που αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης.