Επιβεβαιώνετε για μία ακόμη φορά πώς βλέπουν την Ελλάδα οι Αλβανοί που με τις πλάτες της Τουρκίας προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα της Ελλάδος καταδυναστεύοντας τους Βορειοηπειρώτες. Προκαλούν και μάλλον το ΥΠΕΞ της Ελλάδος αντί να προσπαθεί να βρεί τις αιτίες στην Αλβανία θα ήταν καλό να κοιτάξει ανατολικά. Τόσα χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα έσπειρε ανέμους και τώρα οι Έλληνες θερίζουν θύελλες. Γεγονότα όπως αυτό της εν ψυχρό δολοφονίας του Κ. Κατσιφά δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα από την Ελληνική διπλωματία.  

Το ΥΠΕΞ για το θάνατο ομογενή στους Βουλιαράτες Αλβανίας: Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών

 

Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του. Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο  Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».