ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ
Βραδιά θεάτρου από τις ελάχιστες.
Ξεχείλιζε σπάνια υποκριτική δεινότητα, πάθος για μεγάλες στιγμές από ερασιτέχνες ηθοποιούς, αγάπη για ποιοτική έκφραση, καινοτομίες.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, περαίωσης μαθημάτων στα τμήματα του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ το τμήμα Θεατρικής Παιδείας των ενηλίκων ανεβάζει κάποια παράσταση.
Μέχρι πέρυσι ήταν φυσιολογικά όλα.
Φέτος έγινε έκρηξη, με πρωτόγνωρες εικόνες και βιώματα.
Απίστευτη προσέλευση κόσμου στην αυλή του Σχολείου του Μαγικού.
Κοντά στους χίλιους οι προσελθόντες.
Το φορτηγό του Δήμου Αβδήρων έφερε καθίσματα από δύο Συλλόγους όμορων Δημοτικών Διαμερισμάτων, για την κάλυψη των αναγκών που ενέσκηψαν.
εικόνα.png
ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ
Είναι μία καταπληκτική σάτιρα της κοινωνίας, όπου το μαύρο χιούμορ έχει την τιμητική του.
Ευφυέστατο μαύρο χιούμορ που περικλείει ατάκες επί παντός επιστητού.
Μέσα από δεκαεπτά επικήδειους αναδεικνύεται όλη η παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας.
Δε μένει τίποτα ανέγγιχτο από την εκπληκτική πένα του Γιώργου Γαλίτη.
Η παθογένεια της λειτουργίας του Δημοσίου, η πολιτική και οι πολιτικοί, η μονολιθική κομματική λειτουργία, οι ψευτοκουλτουριάρηδες, οι προληπτικοί, η κρητική βεντέτα, τα ΜΜΕ, η εκκλησία, οι ίντριγκες του καλλιτεχνικού χώρου, η υψηλή κοινωνία, ο επιστημονικός κόσμος, ο χώρος της γαστρονομίας, ο επαγγελματικός κόσμος, θέματα ομοφοβίας και αλκοολισμού παρουσιάζονται με σατιρική διάθεση, που, μετά το αβίαστο γέλιο, αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση στις άκρες των χειλιών.
” Δε βαριέσαι, υγεία να υπάρχει “…
Και κάπως έτσι συνηθίσαμε να ζούμε με τις παθογένειες.
Τις περιέκλεισε με μοναδική μαεστρία μέσα σε λίγους στίχους ο Δημήτρης Πετρόπουλος και τις ερμήνευσε αυθεντικά για πρώτη φορά στα χρονικά του πενταγράμμου.
εικόνα.png
Όρθιοι χειροκροτούσαν παρατεταμένα οι θεατές τους πρωταγωνιστές.
Στη σκηνή εμφανίστηκαν είκοσι συνολικά ηθοποιοί, για την αμφίεση και γενικότερη μέριμνα των οποίων εργάστηκαν άλλοι δέκα συνεργάτες, ανεβάζοντας σε τριάντα το συνολικό αριθμό.
” ¨Οσοι πιστοί προσέλθετε, δεν αποκλείουμε κανένα ” είπε στο τέλος της παράστασης ο υπεύθυνος του τμήματος Δημήτρης Χαϊτίδης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα.
Απίστευτη επίδοση, συνισταμένη της μεθοδικής, ουσιαστικής προσπάθειας που καταβάλλεται.
Μπράβο !! Μπράβο !! Μπράβο !!
Τρεις ώρες νωρίτερα, μόλις 4 χιλιόμετρα παραπέρα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πετεινού γιόρταζαν την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Ημέρα του Δήμου Αβδήρων.
Πρώτος έσπευσε να συγχαρεί τα μέλη του θεατρικού τμήματος ενηλίκων ο ” νταμπλούχος ” Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, ενώ από τους αυτοδιοικητικούς ο Σάββας Μελισσόπουλος έδωσε το παρών με αρκετά επιτελικά στελέχη.
Στέλιος Αρσενίου