ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΣΕΠΕΛΗ ΣΕ ΖΕΡΕΝΙΔΗ;

Γιατί αργούν 2 χρόνια οι διαβάσεις των πεζών, με κίνδυνο ατυχήματος σε πεζούς και οδηγούς;

Πολλές είναι οι υποθέσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης, μπλόκαρε επί σειρά ετών το έργο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδη, επειδή δεν συμφωνούσε μαζί του και επειδή δεν επέτρεπε σε τμήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών που προΐστατο πολιτικά, να κάνουν του «κεφαλιού» τους, προφανώς  κατόπιν εντολών Τσεπελη;;;

Αυτό είναι μία δική μας προσέγγιση που η ελλείψει αποτελέσματος ενός τεχνοκράτη, όπως είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Εκτός αν η απραξία έχει να κάνει με την γενικότερη απραξία της διοίκησης του Μ. Τσέπελη και μοιραία «έπιασε» και τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ποιο συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση του δημάρχου ότι οι τεχνικές υπηρεσίες ξεκινούν το έργο της διαγράμμισης των δρόμων, ένα ζήτημα που καίει χρόνια τους δημότες της Ξάνθης, πεζούς και οδηγούς.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αδιαφορίας από την δημοτική αρχή, η οποία ενώ χάλασε πακτωλό χρημάτων για διάφορα πανηγύρια και γιορτές, δεν βρήκε 50 με 100.000 ευρώ να φτειάξει τις διαβάσεις των πεζών, με σοβαρότατο κίνδυνο να παρασυρθούν από κάποιον οδηγό ο οποίος – σαφώς και δεν δικαιολογείται να οδηγεί βιαστικά ή απρόσεκτα μέσα σε  κατοικημένη περιοχή, – όμως, όταν οι διαβάσεις είναι εξαφανισμένες από το οδόστρωμα, μοιραία ένας οδηγός που οδηγεί αφηρημένα, υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει ατύχημα.

Θα περιμέναμε από την δημοτική αρχή, μιας και είναι προεκλογική περίοδος, να διαθέσει κάποια κονδύλια παραπάνω και να κάνει κάτι διαφορετικό και έξω από την νοοτροπία της διοίκησης του Μ. Τσέπελη, αυτό δηλαδή που για άλλους δήμους είναι δεδομένο, δηλαδή τεχνολογικά ανεπτυγμένες διαβάσεις οι οποίες θα είχαν την δυνατότητα να τραβήξουν την προσοχή του οδηγού και να τον κάνουν πιο προσεκτικό, και τους πεζούς να περνούν με μεγαλύτερη ασφάλεια από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλη…

Αντί για αυτό τι είδαμε;

Ένα πασάλειμμα, πιθανών με ασβέστη, όπου και στην πρώτη νεροποντή θα σβήσουν τα ίχνη της διάβασης των πεζών από τον δρόμο, εξασφαλίζοντας μεν την προεκλογική φιέστα του δημάρχου, επιτείνοντας δε την επικινδυνότητα για πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων.

ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Εδώ και καιρό, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Ζερενίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν υπό σκέψη – και είναι ίσως ακόμη- να φύγει από την παράταξη του Μ. Τσέπελη και να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου του 2023, στο πλευρό του νέου υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Στράτο Κοντό.

Αυτό προφανώς, είχε και τις συνέπειες του, που βεβαίως πληρώνουν οι δημότες.

Με λίγα λόγια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που «παίζει» στα πολιτικά σαλόνια τυχόν απομάκρυνση του Γιάννη Ζερενίδη να πολεμήθηκε εκ των έσω η δουλειά του στην Αντιδημαρχία των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να εκτεθεί πολιτικά.

Διαφορετικά δεν εξηγείται να μην προστέθηκε μελέτη μικρού κόστους στην μεγάλη μελέτη, αξίας 700.000 ευρώ και βάλε, για να εγκατασταθεί το ταρτάν στο γήπεδο του ΑΠΟΞ.

Το ίδιο εκτιμούμε σαμποτάζ, δέχτηκε ο Γιάννης Ζερενίδης, από διευθυντικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, σαφώς κατ εντολή του Μ. Τσέπελη, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια, μείωσε αισθητά   τις πιστώσεις στις Τεχνικές Υπηρεσίες, ακόμη και για την διαγράμμιση των διαβάσεων των πεζών.

Αν αυτό δεν είναι σαμποτάζ για να κάμψει τις αντιδράσεις του Γιάννη Ζερενίδη, ο οποίος και δεν συμφωνούσε σε πολλά πράγματα με τον τρόπο λειτουργίας προσωπικά του δημάρχου και την λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Μην ξεχνάμε ότι ό ίδιος ο Ζερενίδης, ως πολιτικός προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για διευθυντικό στέλεχος το οποίο έβαζε στις πολιτικές  ΤΟΥ πρωτοβουλίες «τρικλοποδιές».

Να υποθέσουμε ότι αυτό το απλό έργο της διαγράμμισης του δρόμου που καθυστερεί εδώ και 3 χρόνια αυξάνοντας την επικινδυνότητα σέ πεζούς και ΙΧίδες, οφείλετε στο μένος του δημάρχου Τσέπελη προς τον Γιάννη Ζερενίδη;

Με την μέχρι σήμερα πορεία του δημάρχου και την συμπεριφορά του απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει, χωρίς εννοείται, να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά.