Η ανακοίνωση του Τσέπελη, το παράπονό του για τα “κακά” ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τα σχόλια των δημοτών και το «κοράκιασμα» στο Λυκοδρόμιο.

Ανακοινώνουμε αυτολεξεί την ανακοίνωση του δημάρχου Μ. Τσέπελη για την έλλειψη νερού στο Λυκοδρόμιο και φυσικά τα σχόλια των «κολλητών» του δημάρχου, αλλά και των αγανακτισμένων συνδημοτών μας.

Ελπίζουμε ο κύριος δήμαρχος να μη μας κακοχαρακτιρίσει που ανήκουμε στα «άλλα» μέσα ενημέρωσης και προβάλλουμε τα σχόλια των πολιτών αυτολεξεί.

Θα μείνουμε σε μια φράση ενός συμπολίτη μας που λέει ότι σε λίγο καιρό θα γιορτάσει η εκκλησία και θα φανεί πόσο «ευπρόσδεκτος» ή όχι είναι ο δήμαρχος στο Λυκοδρόμιο.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΔΡΟΜΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετώπισε το βορινό τμήμα του οικισμού Λυκοδρομίου κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Δικαιολογημένα κάτοικοι και επισκέπτες αντέδρασαν έντονα, με τα παράπονά τους να παίρνουν ιδιαίτερη έκταση και να αναπαράγονται σε συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτούσια, μονομερώς και χωρίς την στοιχειώδη διασταύρωση στοιχείων και  επικοινωνία με τους αρμόδιους, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας .

Το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού Λυκοδρομίου όπως και των γύρω οικισμών (Γέρακα, Μ. Εύμοιρο, Πίλημα και Ισαία) ταλανίζει τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων είκοσι χρόνων τουλάχιστον, ένα πρόβλημα που γνωρίζουν οι κάτοικοι και που εύκολα επιβεβαιώνεται από δημοσιεύματα και ερωτήσεις σε Δημοτικά Συμβούλια κατά το παρελθόν.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκαν Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑ Ξάνθης, κινητοποιήθηκαν με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα του Λυκοδρομίου, το οποίο και έμεινε από νερό, ενώ να επισημανθεί πως στο νότιο τμήμα του οικισμού η υδροδότηση δεν διακόπηκε καθόλη τη διάρκεια του Πάσχα.

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, υπάλληλοι περπάτησαν πολλά χιλιόμετρα δύσβατου ορεινού δικτύου για να εντοπίσουν, να κουβαλήσουν με τα χέρια υλικά  μέσα στο βουνό και να αποκαταστήσουν την βλάβη ενώ παράλληλα δύο υδροφόρες, της ΔΕΥΑΞ και του τμήματος πρασίνου προσπαθούσαν να προμηθεύσουν τη δεξαμενή του πάνω οικισμού με πόσιμο νερό. Η μεγάλη κατανάλωση και μία ακόμη βλάβη στο ίδιο δίκτυο δημιούργησε μεγάλα διαστήματα διακοπής νερού μέχρι που αποκαταστάθηκε από το προσωπικό που εργάστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και μπόρεσαν οι κάτοικοι να γιορτάσουν την ημέρα του Πάσχα.

Να σημειωθεί πως τη Μεγάλη Παρασκευή και Σάββατο δεύτερο συνεργείο της ΔΕΥΑΞ αποκατάστησε βλάβη στον οικισμό των Κομνηνών ενώ μετέβησαν και στο Λειβαδίτη  όπου κλήθηκαν από κατοίκους για πιθανή βλάβη.

Δυστυχώς μεγαλύτερη βλάβη στο δίκτυο του Λυκοδρομίου προκλήθηκε και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα με το προσωπικό του ΔΕ Σταυρούπολης και της ΔΕΥΑΞ να ξαναδιασχίζει τον ορεινό όγκο βόρεια του Λυκοδρομίου αντιμέτωπο με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να δυσχεραίνουν τις εργασίες τους. Τη βλάβη αυτή κατάφεραν να την αποκαταστήσουν και να δώσουν συνεχή ροή νερού την Τρίτη 18/4.

Με αφορμή την εντυπωσιοθηρία και την παραπληροφόρηση που δόθηκε στο ζήτημα, επισημαίνεται πως όλοι ανεξαιρέτως, διοίκηση και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ και της ΔΕ Σταυρούπολης έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και προσπάθησαν επί μέρες με το  μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να λυθεί το συντομότερο.

Επιπλέον με εργασίες που έγιναν στην τελευταία τριετία και θα γίνουν από τη ΔΕΥΑΞ στην περιοχή, παράλληλα με το ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» έργο, που αφορά την κατασκευή δεξαμενών και νέου εξωτερικού αγωγού για την ύδρευση των οικισμών Μέγα Εύμοιρο, Λυκοδρόμιο, Πίλημα και Γέρακας, να έχει ξεκινήσει και να υλοποιείται, αναμένεται να λυθεί και το έντονο πρόβλημα του βόρειου τμήματος του Λυκοδρομίου και μέρες σαν αυτές του Αγίου Πάσχα οι κάτοικοι του να επικοινωνούν μόνο για Χρόνια Πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

Τα σχόλια των πολιτών και ξεκινάμε από τον ευεργετηθέντα του Μ. Τσέπελη, ο οποίος μάλιστα, θυμάται ότι το Λυκοδρόμιο είχε πρόβλημα ύδρευσης εδώ και 20 χρόνια και άρα δεν φταίει ο Τσέπελης που «κοράκιασαν» οι πολίτες χρονιάρες μέρες και  αφού το πρόβλημα είναι παλιό, φταίνε οι παλιοί.

Haris Nickolaou Diafonidis

Από μικρό παιδί θυμάμαι στο χωριό μας στο Λυκοδρόμιο να έχουμε προβλήματα ύδρευσης. Πολλά μπράβο σε όλους τους υπαλλήλους και την διοίκηση για τις κοπιώδεις προσπάθειες τέτοιες γιορτινές μέρες και σε αντίξοες συνθήκες. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!

Maria Velliou

Λυπάμαι …..δεν ξέρω ποιος έκανε την ανάρτηση αυτή αλλά το λιγότερο είναι αστεία αυτά που γράφετε ….έχετε κάνει γιορτές δίχως νερό; Έχετε να πλυθειτε σχεδόν 1,5 εβδομάδα;;;;;; Να πλένετε πιάτα τόσες μέρες;;;;;;;;αγοράζαμε μιας χρήσης για να φάμε διότι ήταν οοοοολα άπλυτα ,φαγητό που ειμασταν αναγκασμένοι να τρώμε έξω μεσημέρι – βράδυ;;;; Πάτε καλά μωρέ; Στους μοναδικούς που αξίζει μπράβο και ευχαριστίες είναι στον Παύλο που από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν εκεί και σε άλλους υπαλλήλους που προσπάθησαν τόσο πολύ για εμάς . Ανεξάρτητα που ενημερώθηκαν μετά από 3 ημέρες ….. Για ελάτε να ρωτήσετε τους κατοίκους να δείτε τι βίωσαν !!!! 2023 και δεν έχουμε νερό …..Ο δήμαρχος δεν είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το πρόβλημα . Έστειλαν υδροφόρες αλλά στις βρύσες μας δεν έφτασε ποτέ το νερό που έφερναν ….είστε απλά τραγικοί . Εγώ αν ήμουν στη θέση του αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης θα είχα παραιτηθεί ….ΧΘΕΣ ….. Ας είναι καλά η σύμβουλος του Τσέπελη κ. Χατζογλιδου Δέσποινα που την ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ που μας ανέχτηκε με δεκάδες τηλ καθημερινά ,με την άσχημη συμπεριφορά μας λόγω αγανάκτησης μας , και μας συγκράτησε για να μην κατέβουμε στη Σταυρούπολη στο κτίριο όπου στεγάζεται ο αντιδήμαρχος . Και να είστε σίγουροι ότι η δεξαμενή μας αρκεί όλους όταν έχει νερό και δεν υπάρχει βλάβη . Μη τρελενεστε λοιπόν ….. Πείτε εκεί που σας παίρνει όχι σε μας που τα βιώσαμε . Όταν θα μείνετε δίχως νερό ελάτε να μας λέτε τα μασάλια σας….. Να παρακαλάμε για νερό …μιλάμε επαναλαμβάνω για το 2023…… Ε δεν πάτε καθόλου καλά. Εκλογές έρχονται όμως !!!!!!

Efstratios Simeonidis

Maria Velliou το πόσιμο νερό που τοειδανε λάσπη ναι ρε παίζεται με Παχειά λόγια έχουμε χαλάσει τα πλυντήρια μας ήρθε κόσμος για Πάσχα και φύγανε μπρος πίσω έχετε το θράσος και κάνετε και αναρτήσεις δεν ντρέπεσαι παπατζηδες

Maria Velliou

Και κάτι ακόμη . Υπομονή δεν υπάρχει άλλο .μας τελείωσε . Να το ξέρετε . Ευτυχώς που ξεκίνησε το νέο έργο και θα τελειώσει μετά το καλοκαίρι . Που όπως πολύ καλά γνωρίζω μόνο ο κ.Τσεπελης το ψήφισε και κατάφερε να το περάσει .Να τα λέμε ολα λοιπόν .

Maria-ilias Tsakiris

Τελικά ποιος αποκατέστησε τη βλάβη δεν καταλαβαμε

Σακης ψωμας

Maria-ilias Tsakiris τόσες μέρες βρέχει αν έβγαζε ένα κουβά η Maria Velliou θα μάζευε νερό για 1 μήνα…που θέλει και νερό…στο 2023 ζούμε όχι στο 3023..? με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι τι να πω ..???

Stefanos Georgiou

Maria-ilias Tsakiris νομίζω πως τη βλάβη αποκατέστησε ένας κυνηγός που κυνηγούσε αγριογούρουνα κι έβγαζε σελφι

Απάντηση2 ώρ.Τροποποιήθηκε

Γεύση Τουλουμίδου

Maria-ilias Tsakiris η βλάβη(οι βλάβες βασικά) αποκαταστάθηκε από τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Ξ και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας

Savas Kirlidis

Stefanos Georgiou η ειρωνεία πάει σύννεφο όταν το πρόβλημα είναι 10cm μακριά από το κ@@ο μας!!

Gektidis Symeon

Το Λυκοδρόμιο πόσους κατοίκους έχει;

Savas Kirlidis

Gektidis Symeon 20 μόνιμους κατοίκους, έχει κάποια σημασία αυτό;

Gektidis Symeon

Savas Kirlidis έμαθα κάτι που δεν το ήξερα. Ευχαριστώ! Νόμιζα ότι το χωριό είναι εγκαταλελειμμένο.

Φιλιππας Καρανικολας

Gektidis Symeon μόνιμους κανένα

Απάντηση39 λ.

Gektidis Symeon

Φιλιππας Καρανικολας τώρα μπερδεύτηκα!

Loudmila Kolp

Gektidis Symeon 20 μόνιμους, πολλά σπίτια που ο κόσμος πάει-φεύγει, οικοσιτα ζώα. Το καλοκαίρι πολλούς παραπάνω.

Gektidis Symeon

Loudmila Kolp Εφόσον η ΔΕΥΑΞ έχει δίκτυο νερού και οι άνθρωποι πληρώνουν το νερό τους, πρέπει το δίκτυο να λειτουργεί!

Loudmila Kolp

Λοιπόν, πολλά πάρα πολλά γράφονται στην ανάρτηση, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λόγια και ξανά λόγια…Μια εβδομάδα πριν την μεγάλη Εβδομάδα, Κυριακή ήμουν στον οικισμό,την Δευτέρα έβρεξε,την Τρίτη δεν είχαμε νερακι(οπότε βρέχει δεν υπάρχει νερο).Για να προσανατολιστουμε,κύριοι,με βόρεια-ανατολικά-νότια-δυτικά,εγώ είμαι στον πρώτο ‘μαχαλα’ εσείς για ποιο βορρά γράφετε,τον αληθή; Θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποτε γεράσαμε με αηδίες και ακόμα τις ακούμε.Οπως μπαίνεις στον οικισμό Χρόνια τώρα τρέχει ΟΛΟ τον χρόνο η υπερχείλιση από υπάρχοντα δεξαμενή ακόμη και σε περίοδο ανομβρίας.Τι ποιο απλό με αντλια να συλλέγουμε το νεράκι που πετιέται στο δρόμο.Μηπως ξέρετε για ποιο σημείο αναφερω;Τον γνωρίζετε τον οικοσμο(δεν είμαι καλός στα σημεία του ορίζοντα όπως εσεις);ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ,ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;Φτάνουν οι εντυπώσεις!!!Εάν ζουσανε οι πρόγονοί μας(με γκασμαδες και φτυάρια τοτε) θα κλεγανε ή θα γελουσανε;Πρέπει η υπηρεσία να σοβαρευτεί να αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις.Μηπως είναι κάπως απόμακρα οι βλάβες και οι υπάλληλοι της Ξανθης αδυνατούν και εχουν δύο άτομα από την περιοχή χωρίς να μπορούν μόνοι τους οι ανθρωποι να ανταποκριθουν κατάλληλα.Θελει καινούργιο υδραγωγείο και ποιο ψηλο σημειο.Σε περίπτωση που δεν κατέχετε το πως είναι ο οικισμός,γιατί αναφερθήκατε περί βορρά, σε λίγες μέρες πρώτα ο Θεος,θα γιορτάσουμε στην εκκλησία μας,θα κατατοπιστειτε.Δεν ξέρω αν έρθετε (αν είστε ευπρόσδεκτοι;) ή έχετε αλλού υποχρεώσεις…Αλλου καλλιεργούν και την έρημο,εδώ αδυνατούσε να μεταφέρουμε 10-15 χιλιόμετρα νεράκι.Αλλα ίσως είναι ‘μικρο’ το έργο…Τους χαιρετισμούς μου στην υπηρεσία και στους υπαλλήλους της…Μήπως είναι ατίθασοι λόγου αποστάσεως και ιδιαιτεροτητας του εδαφους;Τώρα, για άλλους οικισμούς που αναφέρεστε μάλλον θα πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους,δεν κατέχω το θέμα,αλλά έγινε Ανάσταση με ντεκόρ βυτιά στο χώρο του μνημείου του χωριού που ήταν επαρκή μόνο για 2με3 ώρες,λογικότατο,άσε που χαλάσανε και τον δρόμο ανεβα-κατεβα,με αποτέλεσμα να χαλασει δρόμος προσβάσης σε σπίτι…Φερτε νερακι και αφήστε τα παχια λογια και τις…!!!