Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-8-2019, στην Εγνατία Οδό, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, βραδινές ώρες της 15/16-8-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα αφού κινήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής και την παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, εισήλθε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Καβάλα.

Τελικά στον κόμβο Εξοχής το αυτοκίνητο προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ ο  23χρονος διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Σαπών Ροδόπης.

Θανατηφόρο τροχαίο

Την 16-8-2019 το πρωί, στην επαρχιακή οδό Δικαίων – Σπηλαίου Έβρου, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριγώνου.
Ανήλικες δράστιδες

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 17χρονου, μίας 17χρονης και μίας 15χρονης, διότι, όπως προέκυψε, βραδινές ώρες της 12/13-8-2019, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και διέρρηξαν επιχείρηση, σε χωριό της Ροδόπης, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της. Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν το πρωί της 13-8-2019 να εντοπίσουν στην Κομοτηνή και να συλλάβουν την 17χρονη, καθώς επίσης στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σύλληψη 20χρονου

Συνελήφθη την 13-8-2019 το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 20χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια. Συγκεκριμένα,  οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 20χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Εξιχνιάστηκε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος

 

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομικές έρευνες, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και ενός ζεύγους πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2019.

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, κλοπή, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος  άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι:

  • για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 23-7-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης
  • για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι οποίες ανήκουν σε άλλο όχημα, είχε δηλωθεί κλοπή την 3-8-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καθώς επίσης οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Κατασχέθηκαν 89 είδη παρεμπορίου

Συνελήφθη χθες (13-8-2019) το βράδυ, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 41χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 89 ρολόγια χειρός, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.