Γιατί ο Σ. Τσιλιγγίρης άνοιξε το θέμα της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη;

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η εύκολη απάντηση είναι ότι ο κυβερνητικός βουλευτής ελέω προεκλογικής περιόδου θέλει να παρουσιάσει έργο και είναι θεμιτό για έναν πολιτικό που σκοπός του είναι να επανεκλεγεί να ανοίγει θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Είναι όμως μόνο αυτό;

Όχι βέβαια. Η Αστυνομική σχολή στην Ξάνθη εκτός από τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας της για τον νομό, είναι και ένα μνημείο κάκιστης συμπεριφοράς της Αθήνας προς την Ξάνθη, αλλά και της Ξάνθης απέναντι στις αποφάσεις της Αθήνας, οι οποίες οι περισσότερες  αποφάσεις της,  δεν λαμβάνουν υπόψη τον λόγο και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς τοπική κοινωνία, έχει εκπροσώπους, οι οποίοι, προστατεύοντας την βολή τους επιθυμώντας να μην πάνε κόντρα στις αποφάσεις των Αθηνών και ως γνήσιοι «ραγιάδες», αφήνουν σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία να «φεύγουν» και να χάνονται.

Ο Σ. Τσιλιγγίρης άνοιξε το θέμα της Αστυνομικής Σχολής και δεν είδαμε κανέναν από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων της Ξάνθης να παίρνουν μέρος και να στηρίξουν τον κυβερνητικό βουλευτή θαρρείς και το θέμα αυτό αφορούσε μόνο το δικό του προεκλογικό προφίλ.

Επίσης, δεν είδαμε κανέναν από την περιφέρεια και τους δημάρχους της Ξάνθης να παίρνουν θέση επί του όλου θέματος και ουσιαστικά άφησαν τον βουλευτή μόνο του στηριγμένο σε μία λεκτική δέσμευση του υπουργού ότι η Αστυνομική Σχολή θα ξανά ανοίξει.

Επίσης η Μητρόπολη της Ξάνθης που πρωτοστάτησε στην αντίδραση την χρονιά που έκλεισε και μετατράπηκε σε φυλακή, δεν είπε ούτε μία λέξη στήριξης της προσπάθειας του βουλευτή.

Τέλος, δεν πληροφορηθήκαμε κάποια άλλη κίνηση του βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη να ζητήσει την στήριξη από τους υπόλοιπους φορείς της Ξάνθης και από την πίεση να προέλθει μία ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει εκ νέου την επαναλειτουργία της Σχολής και φυσικά δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που η τοπική κοινωνία συζητά μεταξύ της.

Όπως πότε προβλέπεται να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες;

Ποιο είναι το κόστος επισκευής;

Πότε χρονικά προβλέπεται η παρουσία των πρώτων μαθητών στην σχολή και γενικά η οργάνωση στην επιστροφή της κανονικότητας.

Άρα αν εκλάβουμε την προσπάθεια του βουλευτή ως δεδομένη λόγω λήξης του συμβολαίου φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών, απαιτείται χρόνος και το ερώτημα πλέον είναι αν ο βουλευτής έχει τον απαραίτητο χρόνο, έστω και μόνος του, να «τρέξει» και να πιέσει το υπουργείο να εντατικοποιήσει τις ενέργειες που θα φέρουν το θεμιτό αποτέλεσμα για τον νομό.

Βέβαια θα πρέπει να πούμε και του στραβού το δίκιο,  χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου, ο καιρός είναι πονηρός και ουδείς γνωρίζει αν μετά τις εκλογές είτε εθνικές είτε αυτοδιοικητικές θα βρίσκονται όλοι στην ίδια θέση.

Και με δεδομένο τα πολύ αργά αντανακλαστικά της Αθήνας σε θέματα που αφορούν την περιφέρεια, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί της Ξάνθης, είναι λογικό να πούνε «ποιος τρέχει τώρα»;

Και έτσι δυστυχώς μία καλή ευκαιρία, ελέω προεκλογικής περιόδου που οι υπουργοί και αυτοί με την σειρά τους θέλουν να αποταθούν στους δικούς τους ψηφοφόρους υπογράφουν ότι νάναι και ίσως, αυτό να είναι το σωστό τάιμινγκ για τον Σ. Τσιλιγγίρη, προκειμένου να αφήσει παρακαταθήκη το άνοιγμα της Αστυνομικής Σχολής.